Annons

Annons

Annons

Bilsport

Historisk seger på folkracefesten

Text

Falköpings MK:s folkracetävling Hjelmens Rövarrace kördes i helgen.

Det bjöds på en rad fina prestationer under folkracefesten.

Tidaholm MK:s Marcus Gustafsson var en av vinnarna på Hjelmens Rövarrace.

Falköping MK:s folkracefest drog i gång med fyra kvalomgångar i lördags för att sedan avslutas med ännu en kvalomgång samt final, för de deltagare som plockat poäng i kvalet, på söndagen.

Annons

Totalt kördes 30 finaler med runner-up, vilket innebär att ettan respektive tvåan i varje final fick köra vidare. J-finalen kördes först och det hela avslutades med en A-final, där de fyra bästa i varje klass körde.

Annons

Hemmaföraren historisk

I vad som förmodligen var den första J-finalen någonsin i folkrace blev hemmaföraren Tommy Matiasson, som kör en VW Golf, historisk vinnare. Han lyckades emellertid inte ta sig in bland de två bästa i I-finalen.

I bakhjulsdrivna klassen dominerade Tidaholms MK. När kvalet körts var tre förare i topp och därmed klara för A-final. Marcus Gustafsson tog en ohotad seger i A-finalen.

Tidaholms MK:s Marcus Gustafsson vann A-finalen och fick ställa sig högst upp på prispallen.

Gustafsson vann bland annat före klubbkamraterna Göran Larsson, Alex Jacobsson Cedin och Andreas Elofsson. De blev fyra respektive femma.

I juniorklassen gick det bra för Vara MK:s Linus Karlsson, som körde i tre finaler. Han vann C-finalen, tog hem andraplatsen i B-finalen och blev fyra i A-finalen.

I framhjulsdrivna klassen vann Christoffer Nordqvist, från Lidköping, i överlägsen stil.

Annons

Annons

Imponerade gjorde även Skövdes Conny Persson i den sammanslagna klassen för damer och veteraner. Han vann sina två första kvalheat och nollade sedan i det tredje för att ta hem segern i det fjärde. På söndagen blev Persson tvåa och missade därmed, med bara två poängs marginal, en direktplats till A-finalen. I B-finalen blev han sedan fyra.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan