Annons

Annons

Annons

Bilsport

Lundberg fick avsluta på "rätt sätt" – trots motorhaveriet

Säsongen kunde ha tagit slut under en träningsvecka på Gotland.

Men Robert Lundberg lyckades hitta resurserna för att köra finalen i roadracingens Rookie 600 på Anderstorp.

– Nu återstår att ta ställning till nästa säsongs vara eller icke vara för min del, säger ekedalaren.

Robert Lundberg lyckades få ihop medel för att kunna delta på säsongsavslutningen i roadracingens Rookie 600 i Anderstorp. Ekedalaren tog nya poäng i klassen när han blev tia och elva.

Säsongen kunde ha tagit slut efter träningsveckan på Gotland i somras. Robert Lundbergs racekassa försvann när ett vevlager skar och vevstaken bröts av och slog hål i motorblocket.

Annons

– Där var den motorn ett minne blott, berättar Lundberg, som ändå lyckades hitta en ny motor i Trollhättan.

Annons

– Men det tog allt av racerassan samt en försvarlig del till. Det var ett stort hål i plånboken som gjorde att jag fick ställa in fyra deltävlingar. Jag trodde att det var färdigtävlat för mig i år.

Lundberg lyckades ändå snåla med utgifter och skrapa ihop kapital till finalhelgen på Anderstorp.

– Då fick jag ändå avsluta säsongen på rätt sätt. Nu var uppladdning och träning obefintlig så det var som att köra premiären i våras ungefär.

Andra året

Robert Lundberg började tävla i roadracing som 50-åring förra året. Och under säsongens sista tävlingar tog han sina första poäng. I år plockade Lundberg poäng direkt. Och det gick helt okej för ekedalaren i Anderstorp också.

– Med en ödmjuk inställning till min körvana satte jag inga mål, annat än att fullfölja de lopp jag startade. Och det lyckades jag faktiskt med.

Efter lördagens kval fick Lundberg starta näst sist. Efter tredje kurvan blev racet rödflaggat och avbrutet efter en incident i starten. Det krävdes sanering innan det blev omstart med nio varv kvar att köra. Med ett decimerat start blev Lundberg elva och tog nya poäng.

– Körningen var ganska stel och yxig men bjöd på ett par roliga dueller med Lj Lindh som slutligen tog tiondeplatsen.

Annons

Odramatisk avslutning

Till söndagens race kvalade Lundberg till sig en plats i startruta elva. Efter en bra start vågade han dock inte riktigt hålla igenom första kurvan och släppte förbi tre förare.

Annons

– Racet avlöpte ganska odramatiskt för min del och resulterade i tionde plats och flerpoäng. I sammandraget landade jag på 17:e plats vilket får vara helt okej med tanke på antalet genomförda race och obefintlig träning. Nu återstår att ta ställning till nästa säsongs vara eller icke vara för min del, avslutade Lundberg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan