Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Augustutmaningen 2019

Så här såg det ut när Emilia Söelund och Sophia Magasanik sträckläste förra året.

Annons

Förra året läste Emilia Söelund och Sophia Magasanik två av de Augustnominerade romanerna från pärm till pärm i en livesändning. Årets Augustnominering involverar fler deltagare på redaktionen.

Sex titlar har nomineras till Augustpriset i kategorin skönlitteratur. Under veckan kommer sex personer från redaktionen att delta i Augustutmaningen.

Förutom Emilia Söelund och Sophia Magasanik kommer även Marie Johansson Flyckt, Hanna Källqvist, Björn Kohlström och Johan Fingal att delta.

Utmaningen består i att läsa en av de nominerade titlarna under den kommande veckan. Böckerna diskuteras sedan i nästa avsnitt av litteraturpodden som släpps på lördag.

Annons

Annons

Hanna Källqvist, som är ansvarig för sociala medier inom Hall Media, antog Augustutmaningen direkt:

– Att läsa och samtala om böcker är det roligaste jag vet. Så det var en självklarhet för mig att ställa upp.

Som först ut valde hon romanen "Testamente" av Nina Wähä. Boken handlar om Annie som återvänder till sin gamla hembygd i Tornedalen, där en mörk familjehemlighet hänger över dem alla.

– Jag har stått och bläddrat i den i bokhandeln och jag minns att jag blev helt golvad av språket i inledningen, men sedan kom annat emellan. Jag är jätteglad att jag nu får en anledning till att läsa den.

Syftet med Augustutmaningen är att väcka ett samtal kring läsning och det faktum att allt fler har svårt att koncentrera sig om en hel bok.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy