Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dramaten gästspelar på Stadsteatern

Angela Kovács, Rebecka Hemse och Marika Lindström utgör ensemblen i Dramatens föreställning De oroliga. Till helgen gör den ett gästspel på Stadsteatern i Skövde.

Annons

Den hyllade föreställningen De oroliga, i regi av Pernilla August, turnerar under november och december i Sverige. På scen återfinns Rebecka Hemse, Marika Lindström och Angela Kovács. Den 10 november kommer den till Skövde.

Pappan och dottern sitter med en bandspelare mellan sig. Planen är en gemensam bok. Men åldrandet hinner ikapp pappan och samtalen blir oförutsägbara och splittrade.

De oroliga är en lekfull och utforskande roman av Linn Ullman om ett barn som inte kan vänta med att växa upp, och om två föräldrar som helst vill vara barn. En berättelse om minnen och glömska och alla historier som utgör ett liv.

Annons

Skådespelaren Rebecka Hemse beskriver föreställningen som lekfull, allvarlig, oroande men förhoppningsvis också rolig.

Annons

– Jag tror att publiken kan känna igen sig när de ser De oroliga, de kanske minns sina liv och sin barndom. Kanske tänker de på hur barnet de en gång var för alltid är en del av deras liv, säger Rebecka Hemse i ett pressmeddelande.

Rebecka Hemse har tidigare varit ute på en kort Riksteaterturné med föreställningen Den Girige och ser fram emot att få spela ute ilandet igen.

– Det ska bli roligt och spännande att få se nya platser och möta en ny publik. Det finns så många fina små och stora scener runt om i Sverige, både moderna och gamla historiska teaterbyggnader som jag ser framemot att spela på, Jag har rest relativt lite i Sverige så det känns lyxigt att få möjlighet att göra det, säger Rebecka Hemse, skådespelare.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy