Annons

Annons

Annons

Bilsport

Superentreprenör tar över Kinnekulle ring: ”En fantastiskt rolig affär”

Motorbanan Kinnekulle ring har fått en ny ägare. I tisdagskväll blev det klart att Tråvadsföretaget Stenhaga med Svante Andersson i spetsen.

Tråvadsföretaget Stenhaga Invest har via dotterbolag köpt anrika motorbanan Kinnekulle Ring.

Affären slutfördes på Bjertorp Slott under tisdagskvällen. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS MER: Svante Andersson - årets entreprenör

Annons

LÄS MER: Lyxmopeden såldes till Skaraborg

LÄS MER: Superentreprenören får entreprenörspris

Kinnekulle Ring som har sitt ursprung från slutet av 1960-talet är mest känd för sin motorbana. Många kända förare har genom åren kört racerbil på banan. Även rallycross och crosscart har varit stort och dragit mycket folk till anläggningen.

Banan som tidigare ägdes av 19 olika trafikskolor kommer nu att ägas och förvaltas inom Stenhaga. Tillträde sker omgående och verksamheten kommer att drivas vidare som tidigare med risk - och säkerhetsutbildningar och även uthyrning av motorbanan.

Verksamheten riskutbildar cirka 4 500 körskoleelever varje år samt även polisen, räddningstjänsten, ambulansen och försvaret.

"Vi på Stenhaga ser detta som en långsiktig och fantastiskt rolig affär med bra utvecklingspotential. Tillsammans med Bilkompaniet i Tråvad och Bjertorp slott finns fina synergier som kan ge draghjälp åt varandra" skriver företagets representanter i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Planering för att utveckla och förfina området är i full gång och redan till våren är tanken att besökarna ska märka lite skillnad. Det kommer att läggas en plan för kommande fem år och allt som ska göras kommer att ske i samråd med nuvarande medarbetare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan