Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Varför skrämsel, skrik och skräck i Fröjered?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Det finns inte en dag då vi i massmedia inte möts av nyheter om våld av många olika slag -brutalt, rått och känslokallt våld. Hela Sverige är drabbat, från norr till söder. I lördags avrättades en 15-åring i Malmö.

Hans kamrat skadades mycket allvarligt efter att de blivit skjutna på öppen gata. På måndag kväll, två dagar senare, var det en annan tonåring som besköts i Malmö. Det verkar som att både politiker, sociala myndigheter och polisen kämpar en ojämn kamp mot dessa mörka krafter som bokstavligen sargar och river sönder vårt land.

Parallellt med detta så anordnas runtom i Sverige varje höst, kring Alla Helgons Dag, spökvandringar, mardrömshus, skräckutmaningar med mera. Om man söker på orden ”spökvandringar i Sverige” på Google får man över 100 000 träffar. Och man hittar där många orter, mindre och större, som anordnar denna typ av underhållning. Spöken, skenavrättningar, blod, död, skelett och mycket annat. Här ett citat hämtat från Sveriges Fängelsemuseums i Gävle hemsida : Fram väller osaliga andar, sargade själar och onämnbara ting. Förbered dig på en obehaglig upplevelse!

Annons

Det verkar som att det är en sport att göra hela saken så otäck och skrämmande som möjligt, ju hemskare desto bättre…. Och allt detta serveras våra barn. Tro inte att barnen undgår att höra om det våld som pågår dagligen i Sverige. Räcker det inte med att de har detta att hantera och bearbeta? Nu ska dom till allt detta andra bjudas på skräck, skrik, blod och skrämmande varelser som vuxna tycker det är häftigt att ”servera”. Även i Fröjeredsskogen hördes skriken på långa vägar, kan man läsa i måndagens VB.

Annons

Barnen är en mycket utsatt grupp i samhället. Inte kan dom sätta gränser, inte kan dom säga att nu räcker det med våld. Nej, här är det ju vi vuxna som har ansvaret. Varför gotta sig i det mörka och destruktiva när man vill göra något för barnen och familjerna? Det måste väl finnas många trevliga och mysiga alternativ istället. Är man en tönt och fegis om man inte vill eller törs hänga på denna växande mörkertrend i Sverige idag?

Conny Alpsten

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy