Annons

Annons

Annons

Tidaholm

De ska försvara mästartiteln i idrottskunskap

Kommer Tidaholms Idrottshistoriska Sällskap att försvara sin titel som Västgötamästare i WIS-mästerskapet i Idrottskunskap 2019-2020?

För andra året avgörs tävlingen och tidaholmarna tog således den första inteckningen i det nyuppsatta vandringspriset.

Kommer idrottshistorikerna Roland Samuelsson, Kjell Andersson och Johnny Gustavsson att försvara mästerskapstiteln i nya upplagan av Idrottskunskap?

Trion Roland Samuelsson, Kjell Andersson och Johnny Gustavsson visade ett stort och brett kunnande i idrottskunskap när den första tävlingen genomfördes 2018-2019 med semi- och final vid Westgöta Idrottshistoriskas Sällskap årsmöte. Då deltog elva av 17 idrottshistoriska föreningar/sällskap. I år har intresset ökat markant. Numera ingår 19 föreningar/sällskap i WIS-familjen och 17 kommer till start, det är endast Tibro och Vara som saknas.

Annons

Annons

Åttondelsfinalerna har lottats och Tidaholm tar sig an Falbygdens IHS på bortaplan och matchen avgörs den 18 november. Tävlingen genomförs på samma sätt som ifjol. 20 frågor ställs och lagen har en minut på sig på varje fråga att ge om möjligt rätt svar. Semifinalerna och finalen kommer att avgöras vid WIS årsmöte och förhoppningen i Tidaholmslägret är att man ska nå ända fram. Under fjolåret var trion ganska överlägsna i en del matcher, däremot var det något svettigare i finalrundan.

Det står helt klart att tidaholmarna är ordentligt taggade inför sin uppgift och det som kännetecknar trion är att var och en besitter ett brett register och man kompletterar varandra på bästa sätt.

Åttondelsfinaler (då det är 17 lag avgörs en av matcherna med tre lag): Trollhättan – Alingsås, Vänersborg – Lidköping, Mark – Ulricehamn, Borås – Vårgårda, Skövde – Karlsborg, Götene – Skara – Vadsbo, Falbygden – Tidaholm och Essunga - Herrljunga.

Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan