Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Debatt: Glöm inte bort Skaraborgs landsbygd

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Fastighetsägarna Skaraborg tycker det är bra att kommunerna i Skaraborg har fokus på att utveckla stadskärnan. Men man får inte glömma bort landsbygden, skriver de i en insändare.

I de flesta kommuner i Skaraborg finns ett tydligt fokus på att utveckla stadskärnan. Det är positivt och en utveckling vi välkomnar. En attraktiv och välbesökt stadskärna är ett skylfönster för hela kommunen och bidrar förutom ökad trivsel också till nya etableringar och intäkter. För kommunens varumärke är stadskärnan av yttersta vikt.

Det är dock viktigt att landsbygden inte glöms bort i processen. Tvärtom kan goda villkor för landsbygden vara en avgörande konkurrensfördel i jakten på nya invånare och investeringar.

Alla kan och vill som bekant inte bosätta sig i stadskärnan, och landsbygden har unika kvaliteter staden inte kan erbjuda. Närhet till naturen och högre trygghet borgar för att landsbygdens betydelse kommer att öka de närmaste åren.

Kommunen kan göra landsbygden mer attraktiv på ett flertal sätt. Exempelvis borde goda kommunikationer och utökad kollektivtrafik ha högsta prioritet. Där ingår också fungerande cykel- och gångvägar. Andra viktiga frågor är tillgången till en trygg och hållbar skola, bredband och fiber, likställda avgifter för elnät och VA-taxor samt möjlighet till attraktiva boende.

Annons

Annons

Om kommunerna inkluderar landsbygden i sin plan för en attraktiv kommun blir man mer intressant för nya medborgare, nya etableringar och även fastighetsägare som tar sitt ansvar med att bygga såväl i stadskärnan som landsbygden.

Vårt budskap till politiker och tjänstemän i kommunerna i Skaraborg är därför enkelt: låt landsbygden finnas med i utvecklingen av staden och tillsammans bli en gemensam vinnare!

Vilken kommun blir den som visar med hela handen att landsbygd och stadsutveckling går hand i hand?

Alma Ohlin, ansvarig näringspolitik Fastighetsägarna Skaraborg

Adam Rapp, kretsordförande Fastighetsägarna Skaraborg

David Larsson, vd Jättadalen Fastighets AB

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy