Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Guld till Maja Sandfridsson i Svenska cupen

Sofia Johansson (från vänster), Maja Sandfridsson och Maya Ståhl.

Annons

Tidaholms GS stod för en framgångsrik lördag i Västerås när Svenska cupen i artistisk gymnastik avgjordes.

Svenska cupen i Artistisk Gymnastik avgjordes i Västerås under lördagen. Det var tio tjejer som gjorde upp om titeln Svensk cupmästare, där Maja Sandfridsson från TGS drog det längsta strået i tävlingen och tog hem guldet till Tidaholm.

Hon genomförde tävlingen utan någon större miss och det betalade sig bra. Maja har fått se sig besegrad av klubbkompisen Maya Ståhl under en tid men nu var det ombytta roller. TGS deltog med tre gymnaster där Maya Ståhl tog en andra- och Sofia Johansson en sjunde plats. Sofia startade tävlingen bra men på sista redskapet bom hade hon några missar som resulterade i att slutpoängen inte blev så bra vilket räckte till en sjunde plats. Maya Ståhl fick se sig besegra av Maja Sandfridsson med 0,2 poäng i mångkampen vilket visar att det är väldigt små marginaler det rör sig om.

Annons

Annons

Dessutom tog TGS-trion grenmedaljer i alla redskap. Maja Sandfridsson guld i hopp, brons i barr, silver i bom och brons i fristående. Sofia Johansson tog ett silver i hopp. Maya Ståhl tog silver i både hopp, barr och fristående.

Maja Sandfridsson kommer nu att få sitt namn ingraverat i det ständiga vandringspriset som tog sin början på 1960-talet och där många kända gymnaster har sitt namn ingraverat. Nästa tävling kommer redan till helgen då TGS-gymnasterna åker till Danmark för att tävla i en internationell tävling som heter Alpha Factor Trophy.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy