Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaVästra Götalands län

"Vän av ordning" är en försiktig general

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Fredrik Gulliden

Annons

Det är lite spännande hur det funkar med krönikor. Ibland kan jag känna att jag gått lite hårt åt någon företeelse eller vissa personer, nästan så man hukar sig lite när man går på stan för att undvika konfrontation.

Dock måste jag ha de mest toleranta läsare i världen, för sällan har jag mött negativ kritik. Alla goa personer som kommer med spontana uppmuntrande kommentarer är bara så gött för mig, stort tack till er!

Det har egentligen bara hänt en gång att jag verkligen fått arga påhopp efter krönika (om man inte räknar med insändaren med signaturen ”IE” som fullkomligt sågade en krönika gällande EU-valet) och då gällde det pensionärers något ”forcerade” inställning till smörgårdsbords kösystem. Har aldrig upplevt någon sådan upprördhet tidigare, var faktiskt smått orolig att jag skulle få en isbroddsförsedd käpp i ryggen.

* * *

Egentligen tycker jag att allt går att kommentera och driva med, det blir konstigt om man undviker ämnen bara för att det är känsligt. Dock kan man ju göra det lättare eller svårare för sig här i livet. Därför gör jag ibland avvägningen att det kanske inte är så smart att reta upp för många, åtminstone inte samtidigt, kan bli lite jobbigt i en liten stad.

Annons

Annons

Minfält som gymnastikföreningar som inte får allt de pekar på, vore ju annars lätta poäng att plocka. Vän av ordning skulle kunna skriva något om att det inte är värre för dem än för någon annan. Har man ett intresse får man lösa det praktiska, eller hosta upp stålarna som går åt för att bygga önskade lokaler. Så skulle ”vän av ordning” kunna skriva, men jag skulle nog låt bli.

* * *

Likadant med nya skolan på Rosenberg, har det gått troll i området bredvid Bilprovningen? Nu vill plötsligt inte föräldrar ha sina barn där!? Ytterligare ett ämne som ”ordningsvännen” skulle kunna ha åsikter om, iallafall om denne vore av suicid karaktär.

Lite omvänt förhållande, kommunen bygger, men det duger inte? Hen förstår inte riktigt varför? Barn i femårsåldern lär ju inte ha speciellt mycket anmärkningar på lokalen eller dess placering. Så länge det kommer mellis på bordet och pysselhörnan är välfylld kommer nog telningarna trivas. Det enda som skulle kunna förstöra intrycket av nyheten torde vara föräldrarnas något ”färgade” samtal runt frukostbordet.

”Vän av, ja ni vet vem, skulle kanske till och med tycka att man förringar de beslutandes kompetens. Som om deras högskolepoäng vore värda lika mycket som en klassisk spottstyver. Vän av ordning skulle nog även ha vissa funderingar om varför det skulle vara bättre att flytta 5-åringarna ett år senare och låta dom gå i överfulla grupper så länge, vän av ordning alltså!

Annons

Till slut kan jag från säkra källor meddela att ”vän av ordning” är bortrest när du läser dessa rader, ifall du skulle få lust att smiska honom med en ribbstol eller en placera en bok om barnpsykologi i dennes bakhuvud. Ty hen är inte bara vän av ordning, utan även en försiktig general!

God afton!

Fredrik Gulliden

Veckans hiss: Årets glögg, riktigt smaskig!

Veckans mysterium: Vad gör tvättmaskinen den sista minuten innan man kan öppna luckan? Står ju bara still!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy