Annons

Annons

krönikaPerspektiv

Vi som är elöverkänsliga har rätt att bli bra bemötta

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.Det förvånar oss att krönikan i Västgötabladet den 21 oktober blev publicerad. Är det en nivå som ansvarig utgivare kan stå för, att människor utmålas på ett negativt sätt med diverse tillmälen?

Hur hamnade vi elöverkänsliga i en krönika där skribenten, trots ett rörigt upplägg, förfasar sig över följderna av ett bristande förtroende för myndighetsråd i vaccinationsfrågan?

Elöverkänslighet är en funktionsnedsättning (funktionsvariation) och bland oss finns människor i olika åldrar, med geografisk och yrkesmässig spridning. Vi som har blivit elöverkänsliga har liksom alla andra en rättighet att bli bra bemötta.

Står inte Hall media längre upp för mänskliga rättigheter och allas lika värde, såsom tidigare så tydligt har klargjorts i olika sammanhang?

Skriv gärna om elöverkänslighet men med respekt och kunskap som grund, exempelvis Europarådets resolution 1815 som antogs 2011.

Annons

Elöverkänsligas förening i Västra Götaland

----------

Redaktionen svarar:

En krönikörs åsikt är inte detsamma som tidningens - här handlar det om en enskild person som uttrycker sin uppfattning och för oss handlar det om att bredda debatten, med flera olika åsikter. Vad vi publicerar har aldrig bäring i vad vi själva tycker - vi försöker bereda plats för så många olika röster som möjligt. Därefter får var och en formulera sin uppfattning, vilket man har all rätt till. Krönikor brukar också få en form som är ganska vass och till viss del kanske provocerande - men jag kan ge er rätt i att just den här texten blev väl hårt formulerad på sina ställen. Den delen tar jag på mig och det har vi diskuterat internt på redaktionen i syfte att förbättra oss framgent.

Annons

Patricia Svensson

Onlinechef Hall Media AB

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy