Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Nya internationella framgångar för TGS

Tidaholms gymnastiksällskap åkte till Köpenhamn med sex gymnaster för att tävla i Alpha Factor Trophy, vilket är en internationell tävling med deltagande länder från Finland, Norge, Danmark och Sverige.

Totalt deltog 170 tjejer i sex olika tävlingsnivåer.

TGS-gymnasterna som var i Danmark.

LÄS MER: Guld till Maja Sandfridsson i Svenska cupen

Annons

I seniorklassen tog Maya Ståhl en silverplats och Maja Sandfridsson en bronsplats och Sofia Johansson blev nia. De fick se sig besegrade av en danska som tidigare har tävlat för Ungern och deltagit både på ungdoms OS och senast på Europamästerskapet 2018. Dessutom gick alla tre till grenfinaler.

Annons

Maja Sandfridsson tog sig till grenfinal i hopp där hon tog silver, i bom också där ett silver samt i fristående där hon tog guld.

Maya Ståhl tog sig till final också hon i hopp där det blev ett brons, i barr där hon tog silvret och i fristående där blev det ett brons.

Sofia tog en sjätteplats i barr. Några missar i det redskapet gjorde att hon hamnade längre ner i resultatlistan.

Se och lära

I övriga tävlingsklasser deltog Ellis Oscarson i modifierad ungdom och slutade på 31:a plats, där hon hade missar i barren och bom vilket innebar en blygsam placering. Hennes bästa placering var i hopp och fristående.

Ally Lindquist och Nora Jansson deltog i modifierad junior och där Nora blev 37 och Ally 39. Nora hade några missar i fristående och Ally i barr. Noras bästa redskap var hopp och bom medan Allys bästa redskap var hopp och fristående.

De yngre gymnasterna var på sin första internationella tävling och var med för att se och lära inför framtiden.

Kvalificeringstävling

Nu återstår en tävlingshelg för TGS gymnaster där de yngre kommer att tävla i Uddevalla kommande helg och där seniorerna åker till Sundsvall för att tävla i Höstpokalen vilket är en kvalificeringstävling. De 24 bästa i tävlingen kommer att erbjudas plats i Aspiranterna vilket är en träningsgrupp under landslaget och har gemensamma läger under 2020.

LÄS OCKSÅ: TGS-drömmen om en egen träningsyta sprack

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan