Annons

Annons

Annons

Ingmarstorp

Amerikanska bilar är grejen för Arne Lundgren

Arne Lundgren är ordförande i föreningen Labbås Car & Bike. Han är även en känd före detta egenföretagare, alltid med många järn i elden och ett stort intresse för bilar, främst Cadillac.

Han var gäst på Gamla giffares torsdagsträff.

Arne Lundgren gästade Gamla giffare och berättade om sitt stora bilintresse och framför allt för Cadillacs.

Till sin hjälp visade Arne bilder och berättar om den omfattande renoveringen på sin Cadillac Sedanette av 1949 års modell.

Intresset för bilar väcktes i en tidig ålder hos Arne som med sina kompisar i hembygden Gate oftast mekade och skruvade med såväl motorcyklar, traktorer och bilar.

Den första arbetsinsatsen var vid renoveringen av en Chevrolet 55. Efteråt inhandlades ytterligare ett flertal bilar och intresset ökade.

Efterhand kom en period då arbetet med bilarna fick ge vika. Familj bildades liksom andra arbetsuppgifter som naturligt infinner sig vid olika tillfällen.

Annons

Efter period på cirka 20 år med tillfälligt uppehåll I början på 90-talet inköptes en rödvit Ford Galaxy. Arne hade denna i sin ägo i fyra år varefter tillfälle kom om byte och inköp av en Cadillac -49 Cabriolet gjordes. Bilen fanns i Billesholm utanför Helsingborg. Arne blev omedelbart frälst och har sedan dess stannat vid märket Cadillac.

Annons

År 2007 fick Arne nys om att det fanns en Cadillac årsmodell 1949 Sedanette (2-dörrars med tak) i Finland. Arne reste dit och köpet var ett faktum. Målet var att göra en totalrenovering. Bilen kördes i befintligt skick under sommaren och i september 2007 påbörjades det omfattande renoveringsarbetet i den egna verkstaden med god hjälp av vännerna Bengt och Stellan med flera.

I slutskedet blev det verkligen bråttom, arbetet påskyndades av att sonen skulle ingå i giftermål. Önskemål från den blivande bruden var att bilen skulle vara färdig och kunna användas till fullo vid bröllopshögtiden.

Målet infriades och med facit i hand kunde man konstatera att renoveringen tagit cirka 12 år och brudparet kunde glädjas åt att kunna använda Sedanetten vid bröllopshögtiden i augusti 2019.

Arne Lundgrens önskan har varit att få ha fler olika modeller av Cadillac 1949 i sin ägo.

Det finns mycket att säga om olika intressen inom olika områden, allt sker oftast i frivillighetens tecken där man av eget intresse lägger ned mycket tid och ekonomi som till sist med plusresultat gagnar hela vårt samhälle.

En rekommendation till alla: Gör ett besök och beskåda det förnäma arrangemanget Tidaholms Labbås Car & Bike tillsammans med Labbås Cruisers genomför med sina fantastiska bilar vid sommarens alla ”Tisdagsfika” vilka genomförs på Gamla torget i Tidaholm.

Ove Skatt

Tisdagsträffarna är uppskattade arrangemang hela sommaren, där Arne Lundgren och Labbås Car & Bike driver på.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan