Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Oacceptabelt av politiker

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En fritidspolitiker i barn- och utbildningsnämnden har lämnat sitt uppdrag. Det är en förlust för demokratin oavsett vilket parti man varit företrädare för.

Varför? För att det är en fritidspolitiker. En helt vanlig kommuninnevånare. Någon som du och jag, som valt att engagera sig för kommunens bästa. Som valt bort tid med familj och vänner, för allas vår skull. Dessa personer behöver vi vara rädda om. Speciellt idag, när åsikterna om vad som är rätt och fel är starka. När man bara genom att välja att engagera sig politiskt vet att man får ett uppdrag som oundvikligen kommer att bli obekvämt, på grund av minskat statligt stöd till kommunerna samtidigt som skatteintäkterna minskar.

Annons

Annons

När man bara genom att engagera sig politiskt vet att man kommer tvingas fatta tuffa beslut - som kommer att ifrågasättas – men ändå väljer att göra det för kommunens skull. För allas skull.

Men det är inte det som är oacceptabelt. Demokratin fungerar inte utan en debatt. Ibland hård, men förhoppningsvis alltid respektfull. Nej, det oacceptabla i den här historien är hur en politiker hanterat förlusten. Att en politiker använder den på ett trubbigt och anklagande sätt, genom att inte precisera vad han menar. Att han använder förlusten på ett sätt som gör att andra icke namngivna fritidspolitiker – som också valt bort tid med familj och vänner för politikens skull – kan känna sig utpekade. När han säger att andra fritidspolitiker agerat på ett oacceptabelt sätt utan att beskriva varför. När han anklagar utan möjlighet till debatt.

Det oacceptabla är att Krister Rohman (KD) i kommunfullmäktige 28 oktober säger att fritidspolitikern känt sig illa behandlad, utan att beskriva hur och av vem eller vilka. Krister Rohman värnar inte om demokratin och kommuninvånarnas bästa. Han värnar inte om våra fritidspolitiker. Det enda han gör är att anklaga utan möjlighet att bemöta anklagelserna, genom debatt. Det är oacceptabelt.

Annons

Mattias Ezelius gruppledare för S

Lena Andersson ordförande i BUN för S

Hajrudin Abdihodzic Gruppledare för V

Lisbeth Ider ledamot i BUN för V

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan