Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Vi behöver dessa duktiga ungdomar i vårt land

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett tjugotal människor deltog i manifestationen utanför kyrkan i Tidaholm i söndags.

Annons

I söndags samlades ett 20-tal personer utanför kyrkan i Tidaholm för att tända ett ljus.

Här förklarar Anneli Sandstedt och föreningen Leva Tillsammans vad de manifesterade för.

Föreningen Leva Tillsammans har haft en manifestation med ljuständning i söndags utanför Kyrkan i Tidaholm. Ett tjugotal människor deltog för att visa sin medkänsla med de asylsökande unga som drabbas av den tillfälliga gymnasielagen! Dessa unga som inte har gjort något fel eller olagligt här i Sverige! De har bara haft oturen att komma några dagar för sent för att uppfylla lagens krav, eller fått vänta någon dag för lite på asylbeslutet, eller drabbats av den godtyckliga åldersuppskrivningen som baserades på knä- och tandröntgen utan specialistläkarnas godkännande av den metoden!

De har i många fall haft oturen att få juridiska ombud/advokater som inte fullgjort sina åtaganden mot sin klient vilket lett till utvisning. De har i andra fall fått unga oerfarna handläggare på Migrationsverket som inte haft kunskap om hur man intervjuar traumadrabbade barn och därmed inte fått de svar som de borde fått av barnet.

Annons

När barnet efter 3-4 år här i Sverige har fått möjlighet att en gång till få berätta sin historia så tror inte Migrationsverket på deras berättelse för att de inte sa något om det första gången de blev intervjuade. De har haft oturen att vara afghanska medborgare för att deras pappa var det, men ofta har de aldrig växt upp i Afghanistan och har mycket svårt att leva där efter att ha varit i Sverige i flera år. De kan inte vara ansvariga för att Afghanistan är ett korrumperat land som våra svenska myndigheter inte har tilltro till när det gäller att ungdomen ska bevisa vem hen är och hur gammal hen är.

Annons

Vi som denna kväll samlades vill att de som har varit i Sverige mer än ett år ska få amnesti! Vi behöver dessa duktiga ungdomar i vårt land! De har nu varit fyra år här hos oss i Tidaholm och studerat i våra skolor. Några jobbar redan, några läser på gymnasiet, några på Vuxenutbildningen. Vi får om något år nytta av dessa unga i arbetslivet! De vill inget hellre än att jobba och bidra till att Sverige ska rulla på! Ge dem chansen!

Anneli Sandstedt

och föreningen Leva Tillsammans

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy