Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Lättkränkta politiker som har svårt att förhålla sig till demokratiska spelregler

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Avhoppet skedde väl efter en eller flera debatter i ärendet som handlade om Fröjereds skola och förskolan Linblomman, skriver insändarförfattaren.

Annons

Vad förvånad jag blev efter att ha läst fyra lättkränkta folkvalda fritidspolitikers insändare som kommit i kölvattnet efter att MP:s Anna Wik valde att lämna uppdraget i BUN.

Krister Rohman, en kunnig, lugn och värdig representant i lokalpolitiken manade till eftertanke i fullmäktige och oroade sig för att en ung politiker valde att avgå efter att ha fattat egna beslut som inte gillades av S och V.

Den information jag har i ärendet är den som delges i VB. Inget annat.

Nu har två S-politiker och två V-politiker vänt sig emot Rohmans synpunkter och sättet som han reagerade på och anklagar Rohman för att inte i demokratisk ordning debatterat avhoppet.

Ursäkta, men avhoppet skedde väl efter en eller flera debatter i ärendet som handlade om Fröjereds skola och förskolan Linblomman. Räcker inte det. Att MP:s Anna Wik valde att lämna uppdraget i BUN och rösta till fördel för nämnda skolor var troligen efter hennes övertygelse. Hårdsmält beslut tydligen. Ve och fasa att ha personliga åsikter som jag tror är demokrati.

Annons

I dessa spartider skall man rösta som majoriteten, då kan man gå vidare med tidigare planer på var kommunens barn och ungdomar skall placeras i dagis och skolor. Men när demokratiska beslut är tagna efter debatten får man tänka om och inse att demokratins röster avgör.

Annons

Ta av er offerkoftan

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy