Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Så kan fler turister hitta hit

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Museerna i kommunen bör kunna ha en gemensam marknadsföring, tycker insändarskribenten bland annat

Annons

Det känns som det är dags att försöka göra mer för att öka turismen till Tidaholms kommun. Att ta vara på dess möjligheter att visa upp sig och inkomsterna kanske behövs.

När besökaren kommer i bil eller buss borde man marknadsföra att börja besöket med förmiddagskaffe på något av staden caféer, sedan görs en guidad tur på museet eller bland Tidaholms vackra tegelbyggnader. Därefter dags för lunch sedan kan Idrottshistoriska besökas eller bilmuseet och en rundvandring på egen hand i stadens butiker. Bjud in hembygdsföreningar, PRO, SPF och andra föreningar i regionen till besök. Man måste veta om att vi finns innan man kan komma.

Tidaholm har en historia från 1700-talet fram till idag som skall bevaras och visas upp. Ta vara på att vi i våran stad har Vulcans Tändsticksfabrik från 1858 som nu är 150 år och enda fabriken i Norra Europa. Därför bör museet ha största samlingen av etiketter och askar samt hela fabrikens historia att visa upp.

Har man en vision eller målsättning att samla in och bevara värdefulla saker som är intressanta för både tidaholmaren och besökaren utifrån andra delar av världen att föremålen är samlade på ett ställe. Men det behövs plats förstår vi och museet har stadens industrihistoria i både väggar och tak. Finns det ett samarbete med kommunens olika museer? Marbodal har ett fint museum, det finns traktormuseum utanför staden och konsthall och museum på Helliden. Med gemensam marknadsföring borde intresset att besöka komma att öka här kan erbjudas en hel dags sysselsättning. På vägen hit eller på återresan har vi intressanta 1100- och 1200-tals kyrkor att bese

Annons

Annons

Att Barnens Hus skall hamna på museum tycker de flesta i staden är ett felaktigt beslut. För Barnens Hus är i högsta grad en levande verksamhet. Om Barnens Hus nu måste flytta var det synd att fel parti föreslog gamla Kungsbroskolan. Det var ett bra förslag, säkert billigare och förstörde ingen annan verksamhet. Det hade varit bra för huset ligger i markplanet och står väl fortfarande tomt och hör till stadens historia.

En onsdag på torget hörde jag några som ville göra en protestlista för att rädda museet och man undrade också om man fick ändra den industrihistoria som finns i lokalerna. De som jobbar på Vulcanön samt idrottshistoriska kanske kan slå sina kloka huvuden ihop och jobba fram nya förslag det känns bråttom och angeläget.

En annan sak som hör till området är parkeringsproblemet vid Bibliotekshuset. Vill man åka och låna en bok är det oftast fullparkerat. Skall nu Vuxenskolan flytta dit med personal och studiecirklar är det angeläget att skapa 10-20 platser till.

”Observerat av en i staden boende”

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy