Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Insändare: Nu behövs en rejäl kraftansträngning

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tre tidigare riksdagsledamöter Lars Hjertén (M), Birgitta Johansson (S) och Eva Eriksson (L) gör gemensam sak och vill se politisk samling i Tidaholm.

Annons

Nobias planer på att lägga ned fabriken i Tidaholm och flytta produktionen till Jönköping upprör i Tidaholm.

Nu går tre före detta riksdagsledamöter från Tidaholm tillsammans ut i ett öppet brev och manar till politisk samling i en svår tid.

"När yttre hot finns i form av av nedläggningar och arbetslöshet bör partipolitiken läggas i en låda långt bort."

Det råder ingen tvekan om att Nobias nedläggning av Marbodal är ett dråpslag mot Tidaholm. Företaget bildades en gång av en handfull bröder och blev riktigt stort, när miljonprogrammet av nya bostäder realiserades. Sedan dess är Marbodal ett av Sveriges mest framgångsrika företag inom träbranschen.

Vi hoppas och tror att sista ordet inte är sagt och att det inte är för sent att fatta ett annat beslut än det som nu föreslås.

Annons

Annons

På 90-talet var kriminalvårdsanstalten i Tidaholm i farozonen. Vi var då tre riksdagsledamöter från Tidaholm, som representerade olika partier, men när det gällde att slå vakt om företag i vår kommun, privata eller offentliga, var vi självfallet överens. Vi ordnade ett möte med Kriminalvårdens generaldirektör, som lyssnade på våra argument och förhoppningsvis fick en positiv uppfattning om anstaltens framtid i Tidaholm.

Det gäller att kommunens politiker samlar sig i en svår tid. När yttre hot finns i form av av nedläggningar och arbetslöshet bör partipolitiken läggas i en låda långt bort. Hoten gäller minskade skatteintäkter och ökande försörjningsstöd nu när vi går mot en sämre konjunktur.

Tillsammans är vi starka och det behöver tidaholmaren känna i svåra tider. Framtidens utmaningar kommer att ställa kommuner inför nytänkande och oprövade lösningar.

Birgitta Johansson

Eva Eriksson

Lars Hjertén

f.d. riksdagsledamöter

Annons

Annons

Till toppen av sidan