Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Restid är inget bra skäl

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

STOCKHOLM 20171016Nobia, köksinredningarFoto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010

Annons

Att flytta Nobias kökstillverkning är ett otroligt dåligt förslag, jag ser ingen anledning till att flytta fabriken en timmas resväg söderut. Fabriken ligger redan i södra delen av Sverige.

Skall färdiga skåp levereras norrut mot Närke , Dalarna och ändå längre, blir det en timma längre resväg. Samma fenomen uppstår om lastbilarna åker från Småland till Norge. Efter Mullsjö passerar man Kymbo som ligger i Tidaholms kommun, då får man plussa på en transporttimma som man slipper om fabriken ligger kvar.

En orsak till att sådana här problem uppstår och ställer till det och det gäller i många kommuner, är att höga chefer i företag och inom kommunerna inte bor där de har ansvaret. Risken finns att känslan att bevaka personalens och kommuninnevånares bästa kommer i andra hand.

Högaktuellt just nu är att prata miljö, Greta Thunberg tycker nog att flytta 600 personer morgon och kväll till Småland från Tidaholm och åter verkar snett. Ska Marbodal köra sin personal krävs mer än tio bussar till detta.

Annons

Nu får allt kommunen ta reda på vad som krävs så inte företaget Marbodal smiter ut nya fina köksvägen.

” Nobba Nobias förslag”

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy