Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Längre väntetider skadar de boende

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är inte nöjd med Vattenfalls ansökan om att förlänga igångsättningstillståndet med ytterligare sex år till 2027 för vindkraftsparken i Velinga.

Annons

Vattenfall och projekt vindkraftspark Velinga ansöker nu till länsstyrelsen om att förlänga igångsättningstillståndet med ytterligare sex år till 2027. Det rör sig om tolv verk på 180 meter.

Vattenfall har hela tiden försäkrat oss kommuninvånare om att allt är under kontroll och att Vattensfalls styrelse tar ett beslut senast våren 2020 så kommer tidsplanen att hålla.

Nu helt plötsligt så behöver dom längre tid, ända till 2027 för att få alla koncessionstillstånd, markägaravtal med mera klara. Nu är det Lantmäteriet som har långa handläggningstider helt plötsligt!

Inte nog med det – Kilåsavägen var inga större problem, det var lite förstärkning och två kurvor som behövde justeras lite. Men nu behövs det stora arbeten på vägen.

Nu är det så här att Vattenfall har enorma resurser. Att bygga tio mil väg genom skog och fjäll har inte varit några större problem. De kan det här och att nu komma och säga "har aldrig hört talas om Lantmäteriet"! är närmast löjeväckande.

Med 180 meter höga vindkraftverk så har dom klart uttalat att det finns inga problem. Med andra ord, dom har ingen skälig grund för att begära en förlängning!

Annons

Ska vi boende vänta sju år till (eller längre)? Det innebär att fastighetsägare inte kommer att investera i sina fastigheter, detta leder till lägre fastighetspriser och förfall.

Annons

Nu är det kommunens skyldighet att inkomma med synpunkter på denna ansökan om förlängd driftsstart ej godkänns. Det förväntas att kommunen nu sätter ned foten och agerar. När nu Nobia flyttar från kommunen som innebär en katastrof för Tidaholm. är det av extra vikt att bevara Hökensås djur, natur, fritid och turistområde. Turismnäringen ökar stadigt och är framtiden. Den genererar både ökad handel, arbetstillfällen och ökade skatteintäkter. Detta får kommunen inte sjabbla till! Bevara Hökensås!

Kommuninvånare som kräver handling

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy