Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Vi jobbar tillsammans för att behålla Nobia i Tidaholm

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

STOCKHOLM 20171016Nobia, köksinredningarFoto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010

Annons

Svar till Birgitta Johansson, Eva Eriksson och Lars Hjerten, som i VB efterlyste en kraftansträngning häromdagen.

Precis som ni stod enade då, står vi enade nu. Gällande Nobia/Marbodal har vi sedan länge lagt all partipolitik åt sidan.

Vi samarbetar för att få ha företaget kvar i Tidaholm och ger inte upp förrän sista ordet är sagt. Marbodal är en del av Tidaholms själ och hjärta alltsedan det startades av bröderna Holmvik 1924. Vi har, tillsammans med ett fåtal politiker och tjänstepersoner, haft information under en längre tid men under strikt sekretess. Under denna tid har vi gjort allt som står i vår makt för att få Nobias nya fabrik till Tidaholm.

Kommundirektör Eva Thelin och Samhällsbyggnadschef Johan Elgh har haft frågan som högsta prioritet och har fått svara på olika frågor och önskemål från Nobia.

Vår övertygelse är att en ny fabrik i Tidaholm hade kunnat finnas på plats och i drift betydligt snabbare än i Jönköping. För oss är Tidaholm det självklara valet för en ny Nobiafabrik. Vi har inte gett upp hoppet om att Nobia/Marbodal ska fira sitt hundraårsjubileum med en ny fabrik i Tidaholm.

Annons

Anna-Karin Skatt, Kommunalråd

Runo Johansson, Oppositionsråd

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy