Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Denna byk är en soppa utan dess like

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Karin OIofsson

Annons

Det har varit både intressant och framför allt smärtsamt läsa om turerna runt barn- och utbildningsnämnden i Tidaholm.

Ibland får jag riktigt hålla i mig och tänka till för att förstå att det är samma sak man skriver om och framför allt vänder, vrider, värderar tänker och tycker om di andra. Detta blev mycket tydligt i ledarskribentens krönika. Hallå är vi samma stad eller. Men jag måste försöka förstå att är det så man ser det hela utifrån. Jag har ju ända sedan i februari varit mitt inne den innersta smeten av denna och många andra frågor.

Extra förvirrande blir det när det parti jag tillhör ända sedan slutet av februari har haft en tydlig linje. Det ser hela tiden ut som om det kommer som en ny överraskning. (Se skrivning nedan).

Denna byk är en soppa, utan dess like. Det allra värst tycker jag är att man totalt tappar respekten för det allra finaste vi har, att vara demokratiskt folkvald av väljarna i vår underbart vackra lilla stad. En av demokratins fundament är rätten att få tänka olika och att detta respekteras av alla. Då ingår givetvis att respektera demokratiskt fattade beslut. Att fullfölja och respektera de besluten i pressinformationen. I ordförandeskap ingår att tillse att alla ledamöter tillförsäkras den rätten.

Annons

Annons

En kommuns barn och unga är en kommuns viktigaste tillgång. Alla de som arbetar för våra barn och unga är de arbetsplatser som bygger vår framtid. En oerhörd tillgång är att det finns för barnen, ungdomarna, engagerade föräldrar och andra vuxna. Det engagemanget måste respekteras och uppskattas, även om man inte tycker lika.

Om bara 12 dagar har vi en ny lag som måste följas, barnrättskonventionen. Då får vi också en lagtext att följa.

Vill avsluta med mitt partis skrivning som vi läst upp:

”Vill vi ha en levande landsbygd där människor bor och verkar måste vi värna om våra landsbygdsskolor. En nedläggning av en av dessa skolor skulle bidra till en negativ spiral där orten tappar i attraktionskraft, vilket ger lägre huspriser och på sikt ökade socioekonomiska klyftor inom kommunen. Man kan inte heller bortse ifrån den sociala betydelsen av de lokala skolorna. Det finns få mötesplatser kvar på landsbygden. Förskolan och skolan är ett viktigt nav där man träffar och lär känna sina grannar, vilket bidrar till en känsla av samhörighet i bygden. Detta är aspekter som inte syns i en budget men som är viktiga om kommunen ska kunna leva upp till sin vision om att vara en attraktiv kommun med medborgaren i fokus.”

Annons

Karin Olofsson

Privat, och våg”mästare” i Tidaholms kommun

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy