Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Nu ska det bli lägenheter i toppskick

Text: 

Kusken är klart

Brage står på tur.

– Det handlar om totalrenovering av samtliga lägenheter i kvarteret med start den 3 februari 2020, säger fastighetschefen Mikael Nyström på Tidaholms Bostads AB.

Tidaholms Bostads AB kommer att totalrenovera lägenheterna i kvarteret Brage vid Nya torget. Byggstart är i februari 2020.

Tidaholms Bostads AB har som ambition att på sikt renovera hela sitt lägenhetsbestånd. I kvarteret Kusken längs Norra Kungsvägen är arbetet slutfört.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger vd Mattias Andersson och fastighetschefen Mikael Nyström.

Nu går bostadsbolaget vidare med renovering av lägenheter i kvarteret Brage vid Nya torget.

– 16 lägenheter blir tolv. Fyra små ettor försvinner för att ge plats åt utökade trerumslägenheter och hiss. Huset och lägenheterna handikappanpassas, uppger duon.

Annons

Byggstarten är planerad till 3 februari 2020 och kommer att ske i etapper och beräknas vara klart till årsskiftet 2020/2021. Drabbade hyresgäster i etapperna får under tiden arbetet pågår flytta in i andra reserverade lägenheter i TBAB:s bestånd.

Annons

– Fastigheten är från mitten 1960-talet och gör vi inte renoveringen är det risk att fastigheten förfaller.

TBAB tar ett jättegrepp och väljer att göra en ROT-renovering, Ventilation, vatten, avlopp byts ut och lägenheter totalrenoveras invändigt.

– Det finns en önskan från kommunen att kommunala lägenheter handikappanpassas när renovering ändå sker.

Upphandlingen är klar och fyra entreprenörer är utsedda.

• Bygg - Allt i Bygge i Tidaholm.

• El - Labbås El.

• VVS - Monterra (Bröderna Johnssons rör).

• Ventilation. Medins Ventilation i Falköping.

–Målet och förhoppningarna har varit att anlita lokala företag. Reglerna för offentlig upphandling har följts.

Möten med hyresgästföreningen och hyresgästerna har genomförts.

– Det finns en viss oro bland hyresgästerna. Många har bott länge och är ovana att flytta, även om det bara är för en kort tid. De undrar också vad det kostar att bo kvar efter renoveringen. Det är lite svårt att generellt säga hur mycket dyrare det blir eftersom det är differentierade hyror. Hyrorna för en trerummare på 90 kvadratmeter kommer att hamna på cirka 9 000 kronor jämfört med 5874 kronor som det är idag för en trea på 83 kvadratmeter.

Det kommer att finnas en tillvalslista när lägenheterna rustas upp som hyresgästerna kan utnyttja.

Annons

– Hyresgästerna kan komma med önskemål när det till exempel gäller golv, vitvaror eller extra garderober. Nytt blir också digital bokning av tvättider, nytt passagesystem och digitala informationstavlor i trapphusen.

Butikerna på nedre våning kommer att påverkas så till vida att passagen med vatten och avlopp och el går från källaren via butikerna.

– Det kommer att bli en del byggstörande grejor under tiden renoveringsarbetet pågår. Utvändigt ska fönster och vissa glaspartier bytas ut. Fasaden blir kvar som den är. Det blir kul att komma igång så att vi höjer standarden i lägenheterna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan