Annons

Annons

Annons

Stöpen

Räddningsinsats på 26:an efter olycka och fallande träd

Text

En olycka med två fordon inblandade inträffade på riksväg 26, mellan Skövde och Mariestad, vid korsningen in till Stöpen på onsdagen.

– Det var en A-traktor och en personbil som kolliderade av okänd anledning, säger Mattias Wejshag, inre befäl vid räddningstjänsten.

En olycka med två fordon inblandade inträffade på riksväg 26, mellan Skövde och Mariestad, vid korsningen in till Stöpen på onsdagen. OBS: Genrebild.

Larmet om olyckan vid korsningen kom vid klockan 18.20.

– Totalt fanns fyra personer i de båda fordonen, men ingen av de fyra ska ha skadats. Men det är förstås möjligt att någon kan ha förts med ambulans till sjukhus för kontroll, men det har jag ingen information om, säger Mattias Wejshag.

Annons

Annons

Enligt polisen är föraren till A-traktorn, en pojke född 2003, misstänkt för att ej ha iakttagit väjningsplikt.

Omkring tio minuter senare kom ytterligare ett larm från samma område som gjorde gällande att ett träd blockerade 26:an drygt 100 meter söder om själva olyckan.

– Ja, ett träd hade fallit och täckte delar av vägen. Men den händelsen hade ingenting med olyckan att göra, säger Mattias Wejshag vid räddningstjänsten.

Ingen bil eller person fanns i närheten när trädet föll och för räddningstjänsten var det bara att såga upp trädet och forsla delarna åt sidan.

– Så kan man summera det ja.

Hur mycket personal hade ni på plats i området?

– En styrka från Skövde plus insatsledaren, säger inre befälet Mattias Wejshag.

Vid 19.30-tiden kom ytterligare ett SOS-larm från riksväg 26. Det visade sig att en buss och en bil kört på ett nedblåst träd som fallit över vägbanan i riktning mot Skövde. Händelsen inträffade strax norr om Stöpen, i höjd med Garparör.

När räddningstjänsten kom till platsen hade båda fordonen redan lämnat platsen. Räddningsstyrkan såg till att ta bort trädet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan