Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dubbla perspektiv på utmattning

Ulrika Malmesved och Antonio Alonso-Villaverde Lozano har tillsammans skrivit boken Utmattningens labyrint, om en resa genom utmattningssyndrom.

Annons

Hon drabbades av utmattningssyndrom, och skrev sedan en bok om sina erfarenheter tillsammans med läkaren som hjälpte henne ur det svarta hålet. De två författarna, Ulrika Malmesved och läkaren Antonio Alonso-Villaverde Lozano, ger nu även föreläsningar på samma tema.

Under föreläsningarna talar de om stress och utmattningssyndrom med utgångspunkt från deras bok. Detta ger två perspektiv, patientens och läkarens, perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom.

Annons

– Vi har haft ett tiotal föreläsningar runtom i Skaraborg. Vi tycker att det är trevligt och att det känns meningsfullt, säger Ulrika Malmesved.

Annons

I Skövde har de tidigare haft en föreläsning som var fullsatt och nu är det en ny 15 januari på Helensgården. Till föreläsningarna, som man behöver boka plats till, kommer personer som själva är drabbade av utmattningssyndrom, anhöriga och även personer från arbetsplatser.

– Många tycker att det är värdefullt att få kunskap om det här, det är inte lätt att förstå vad utmattning är om man inte gått igenom det själv, säger Ulrika Malmesved.

Ulrika Malmesved och Antonio Alonso-Villaverde Lozano medverkade även i slutet av förra året i podden Rakt in i väggen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy