Annons

Annons

Annons

Annons

Byggprojekt kvarteret Järnskog

Nu planeras nästa etapp med centrala bostäder

Etapp 2 i kvarteret Järnskog kan snart påbörjas. Sigurd Larsson AB har fått rivningsbeslut beviljat av kommunen när det gäller Amerikahuset på Fredsgatan. Magnus Larsson planerar för rivning efter semestern.

Annons

Ett första steg mot fler centrala bostäder är taget. Amerikahusets dagar är räknade.

– Vi har fått rivningsbeslut beviljat. Troligen börjar vi riva någon gång efter semestern, säger Magnus Larsson på Sigurd Larsson AB.

I november 2018 flyttade de första hyresgästerna in i nybyggda femvåningshuset på Villagatan. Det innebar att Sigurd Larsson AB hade slutfört etapp 1 i kvarteret Järnskog.

– Det blev jättebra. vi är nöjda med hur det har fungerat, säger Magnus Larsson.

Annons

Det är ingen som har klagat över att ni har byggt för högt?

Annons

–Nej, faktiskt inte. Jo, förresten, jag har fått höra det av en person. I övrigt har det bara varit positivt.

Nu är det dags att vända blad och se fram emot etapp 2. Det innebär att ett nytt flerbostadshus ska uppföras på tomten där det så kallade Amerikahuset nu finns.

– Vi har fått rivningsbeslut beviljat av kommunen. Sedan har vi ansökt om lite ändringar i detaljplanen också men vi kan i alla fall sätta igång med rivningen.

För närvarande bor fyra hyresgäster i Amerikahuset på Fredsgatan.

– De är informerade om vad som är på gång och ska flytta ut under våren. Vi har lediga lägenheter som de kan flytta till. Vi har sett till att spara lägenheter till dem.

Etapp 2 kommer att innehålla 12-16 lägenheter.

– Det beror lite på hur det blir med korrigeringarna i detaljplanen. Men alla lägenheter kommer att vara tvåor men storlekarna kommer att variera lite, berättar Magnus Larsson.

Det var ett tag aktuellt att etapp 2 skulle bli ett så kallat trygghetsboende inriktat på äldre hyresgäster. Så blir det inte, då ett par specifika kriterier inte uppfylls.

– Men jag skulle ändå säga att det blir något snarlikt, jag vill kalla det ett tryggt boende. Det är en bra beskrivning.

Rivningen kommer inte att ske förrän efter semesterperioden.

– Det finns inget exakt datum än, sensommaren eller tidig höst, skulle jag tro.

Annons

Etapp 3 i kvarteret Järnskog är VB-huset, som numera inhyser konstkollektiv och en inredningsbutik.

Hur ser planen ut för det huset?

– Det är inte aktuellt att göra något där som det är nu. Det är kul att det är liv och rörelse i huset och att det har kommit till användning.

Annons

Annons

Till toppen av sidan