Annons

Annons

Annons

Annons

Akupunktör inför rätta om avliden patient

En kvinnlig akupunktör står inför rätta. Hon är åtalad för grovt vållande till annans död efter att en patient avlidit efter en behandling.

Annons

Berodde dödsfallet på akupunktörens försumlighet eller på att mannen redan led av långt framskriden cancer?

Det ska nu avgöras av Jönköpings tingsrätt.

Det har nu snart gått två år sedan en man från Skaraborg blev så dålig under en akupunkturbehandling att han fick föras med ambulans till sjukhus. Mannens liv gick dessvärre inte att rädda, men på sjukhuset fattade man först inga misstankar om att dödsfallet ska ha berott på någonting annat än mannens cancersjukdom. Det var först när en läkare granskade röntgenplåtarna som tankarna väcktes om dödsfallet kunde ha berott på en felaktig akupunkturbehandling.

Annons

Annons

Enligt åklagaren var det akupunkturnålarna som orsakade skador på hjärtat vilket ledde till en blödning i hjärtsäcken och att patienten avled. Åklagaren menar att akupunktören varit grovt försumlig, vilket orsakat dödsfallet.

Kvinnan, har genom sin försvarare Henrik Sjöman, hävdat att skadorna även kan ha berott på mannens långt framskridna cancersjukdom. Akupunktören och försvararen begärde därför komplettering av den medicinska utredningen men detta avslog åklagaren och menade att det inte hade någon betydelse för förundersökningen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan