Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Debatt: Behåll Hökensåsskolans namn

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hökensåsskolan.

Annons

1974 skedde en sammanslagning av dåvarande Hökensås kommun och Tidaholms kommun.

I kyrkligt hänseende tillhörde församlingarna Agnetorp, Baltak, Daretorp, Härja och Velinga Hökensås kommun.

1967 byggde Hökensås kommun en ny enparallellig skola för årskurserna 1- 6. Skolan döptes till Hökensåsskolan och låg vid den dåvarande gränsen mellan de två kommunerna. Elever från hela Hökensåsområdet bussades dit.

I slutet av 1970- talet byggdes skolan ut till 2-parallellig och öppnades även för elever från tätorten. Landstingets särskola öppnades då och flyttade också in.

1998-2000 byggdes skolan om till en F-9 skola. Efter ombyggnaden fortsatte skolan att heta Hökensåsskolan och har gjort så i snart i 53 år. Namnet berättar skolans historia. En skolan som i alla år haft ett mycket gott rykte bland elever och tidaholmare.

Nu står Hökensåsskolan inför sin tredje ombyggnad, den blir ett renodlat högstadium.

Höstterminen 2020 kommer en sammanslagning mellan kommunens två högstadieskolor att ske. Forsens högstadieelever och personal slås ihop med Hökensåsskolans.

Annons

Efter sammanslagningen har det talats om att det är dags att byta namn på skolan. Av vilken anledning? Blir skolan bättre eller nyare av ett namnbyte?

Annons

Hökensåsskolan är redan en mycket omtyckt högstadieskola med ett gott rykte. Om det byggts en helt ny högstadieskola, som vi oppositionspolitiker önskade, hade ett nytt namn varit självklart.

Varför ska vi ändra ett bra väletablerat namn?

Hoppas att tidaholmare, Hökensåsskolans elever och personal tycker till om skolans namn och bevarar skolans historia.

Ett namnbyte löser inte framtidens utmaningar!

Halina Gustavsson (L), Birgitta Andersson (L)

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy