Annons

Annons

Annons

Bilsport

Fartfylld föreställning vid fängelset

Området utanför det tidigare länsfängelset i Mariestad blir skådeplats för extremsportshowen Mayhem i början av juni, enligt ett pressmeddelande.

I sommar blir det extremsportshow i Mariestad under namnet ”Prison Break”

Showen kommer att hållas på nationaldagen den 6 juni och går under det passande namnet Prison Break. Ingår i gruppen gör Jimmy Olsson, Fredrik ”Frog” Berggren, samt Anton Axellie samt ytterligare ett gäng andra extremsportare.

Annons

Annons

Eventet kommer att hållas på den tidigare fängelsegården precis utanför murarna på det gamla länsfängelset. Genom åren har ytan använts som fotbollsplan, men även nyttjats för åkerbruk av kriminalvården.

En titt på de nämnda aktörerna gör gällande att Jimmy Olsson är grundaren av extremsportgruppen Rackartygarna. Gruppen fick för ett antal år sedan sitt stora nationella genombrott i Tv-programmet Talang (2014) och gjorde sig därefter ett namn inte minst genom videos på sociala medier och shower runt om i Sverige.

Jimmy kör trial och har deltagit i över 600 tävlingar med medaljer i SM och EM som resultat. Det är också han som tillsammans med Anton Axellie är skapare av konceptet Mayhem, framgår det av pressmeddelandet.

Fredrik ”Frog” Berggren är ledande i svensk Freestyle MX med hela världen som arbetsplats som stuntman. Bland annat gör han MC-stunts för megastjärnor som Dolph Lundgren och Sylvester Stallone och har i den funktionen varit synlig i filmen The Expendables, som de båda Hollywoodstjärnorna spelar i.

Anton Axellie i sin tur har varit med i puckelpistlandslaget och tävlat framgångsrikt över hela den snöfyllda världen.

Under 2019 framfördes showen på ett par platser i landet, men i år väljer man att ge sig ut på en längre turné och besöker då bland annat Mariestad.

Annons

– Vi är mycket glada över att kunna presentera ett evenemang som vi vet kommer att väcka mycket uppmärksamhet och tas emot med stor entusiasm av alla älskare av extremsport, motorsport och fartfylld actionunderhållning, säger Glenn Rytterfjell Verksamhetschef på Waterside Mariestad i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan