Annons

Annons

Annons

Råd & Rön varnar: Här är förra årets bottennapp – 16 produkter du ska undvika

Text

Mögelgift i kattmaten, livsfarliga bilbarnstolar och en robotgräsklippare som klipper av dig tårna.

Nu har Råd & Rön kommit ut med sin årliga lista – här är 16 dåliga, och i vissa fall även farliga, produkter från fjolåret som du ska undvika.

”Det innehöll höga halter av fumonisiner, som misstänks vara cancerframkallande”, skriver tidningen.


Årliga listan – här är förra årets bottennapp • ”Misstänks vara cancerframkallande”

Råd & Rön gör ett stort antal produkttester varje år, där hundratals produkter granskas och undersöks. Nu har konsumenttidningen publicerat sin årliga lista över 16 produkter från fjolåret som underkändes i deras tester.

Annons

Annons

En del produkter fungerar inte som de ska – medan andra kan innebära livsfara.

När Råd & Rön testade robotgräsklipparna Stiga M5 och Ambrogio Next 4.0 basic ställde man en sko framför klipparna, men de struntade i föremålet och körde rakt över skon.

Samtidigt visade tidningens tester att kattmaten ”Schesir Sterilized & Light” innehåller höga halter av fumonisiner, ett ämne som misstänks vara cancerframkallande. Testet visade även på att var tredje torrfoder innehöll mögelgifter.

En bilbarnstol, Hauck iPro Baby, visade sig vara så dålig att testdockan flög i väg vid en kollision. Vid ett andra test av samma stol gick basen på babyskyddet sönder, och i ett tredje flyttades testdockans huvud så kraftigt att det hade resulterat i skador om det hade varit ett barn, enligt tidningen.

Fotnot: Här listar Råd & Rön de övriga 13 produkterna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan