Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Kärt problem vid vår kyrka – för mycket folk

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Sedan kyrkan överlät församlingshemmet i Daretorp till ny verksamhet för en symbolisk summa (en krona) har det blivit väldigt ont om parkeringsplatser vid aktiviteter i kyrkan.

Tidigare kunde besökare använda ytorna runt församlingshemmet för parkering. Dom nya ägarna till församlingshemmet har vid något tillfälle stängt av parkeringen med en skylt privat parkering annars är grindarna noga stängda. Det kan tyckas inte så lite dumt att göra så, men tycker man inte om kyrkan och kyrklig verksamhet är ju detta ett bra sätt att markera detta. Sedan kan man tycka att när avtalet skrevs så var det en dundertabbe att inte skriva in att kyrkan får använda parkeringsplatsen som tidigare när det inte är någon aktivitet i det gamla församlingshemmet.

Det är många äldre som besöker våra kyrkor, och kanske har lite svårt att gå. Även om man kan köra bil så kan det vara svårt att gå någon längre sträcka.

Det borde vara i kyrkans intresse att underlätta och välkomna besökare. Ett sätt är ju att börja med bra parkeringsmöjligheter.

Annons

Det blir lite otympligt att hantera färdtjänst och köra runt i bygden för att hämta upp besökare. Det kommer aldrig att fungera.

Det finns bara ett sätt som jag ser det. Bygg ut parkeringen snarast. Var rädd om kyrkobesökarna. Välkomna dom med öppna armar (parkeringsplatser).

Annons

Kyrkobesökare med ont i benen

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy