Annons

Annons

Annons

Skövde

Man rånad på resecentrum i Skövde: ”Borde finnas flera vittnen”

En man i 20-årsåldern blev rånad och misshandlad av flera personer på resecentrum i Skövde under fredagskvällen. Gärningsmännen är ännu på fri fot.

– De stal hans träningsväska med pengar, böcker och pass, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst.

OBS! Bilden är en genrebild.

Det var vid 18.20-tiden på fredagskvällen som polisen fick ett samtal från en man i 20-årsåldern. Han berättade då att han hade blivit överfallen och rånad av fem till sju okända personer.

Annons

– Det var flera personer som gick fram till mannen och delade ut både slag och sparkar mot honom, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Annons

Mannen satte sig på en buss och åkte till Tibro, varifrån han sedan kontaktade polisen 45 minuter efter händelsen.

– När vi kom fram till Tibro och pratade med honom så hade han ett sprucket ögonbryn så vi körde honom till sjukhuset så att han fick sy det, berättar Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst.

Var gärningsmännen maskerade?

– Det vet jag inte. Jag vet bara att de skulle ha varit fem till sju stycken och att de stal hans träningsväska med pengar, böcker och pass.

På lördagsmorgonen var gärningsmännen fortfarande på fri fot och det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Vi kan alltid hoppas på att det finns övervakningskameror på resecentrum så att vi kan få reda på vilka det är. Tyvärr har vi inga signalement eller ålder. De var okända för honom, säger Thomas Fuxborg.

Händelsen inträffade på ett område där det rör sig mycket människor och polisen efterfrågar nu att få tips genom att vittnen ringer 114 14.

– Det borde finnas flera vittnen som har sett något som inte har kontaktat polisen än, säger Joakim Nordlund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan