Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Vill inte riskera illojal konkurrens

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Portionsförpackningen på bilden har ingen direkt koppling till den service Midgårds tidigare erbjöd

Annons

Det är mycket roligt att läsa att du uppskattar möjligheten att äta på Midgård och tycker om maten som serveras. Som du beskriver vänder sig matserveringen på Midgårds äldreboende just till äldre och pensionärer.

Matserveringen är därmed ingen ”öppen” servering i egentlig mening, därav möjligheten till det fördelaktiga priset på 65 kronor för huvudrätt, dessert samt kaffe och kaka.

De äldre som besöker serveringen får dessutom en pratstund och gemenskap, något som i sig är mycket viktigt.

Syftet med matserveringen är i första hand att förebygga att man som äldre och/eller ensam inte äter som man ska. Anledningen kan vara att man inte klarar av att handla och laga mat längre eller känner sig ensam med minskad aptit och ohälsa som följd.

* Så till problemet: Att erbjuda hämtmat till ett icke marknadsmässigt pris innebär risk för illojal konkurrens mot näringsidkare i kommunen. Vi har ingen möjlighet att kontrollera vem eller vilka som äter den mat som hämtas (det vill säga att det bara är äldre) och kan därmed inte kontrollera att vi inte konkurrerar med övriga restauranger.

När drar vi gränsen för vem och hur mycket som får hämtas?

Jag tror att alla förstår att det blir en omöjlig uppgift. På senare tid har vi märkt att andelen som hämtar mat ökat och därför har frågan aktualiserats. Det finns idag ett flertal lunchserveringar som erbjuder hämtmat, och inom kort kommer ytterligare tre näringsidkare att erbjuda lunch. Det är vår förhoppning att dessa restauranger kommer att kunna erbjuda ett bra och varierat utbud till de som önskar underlätta vardagen med en vällagad hämtlunch.

Annons

Annons

Till Midgård är man varmt välkommen de dagar man både önskar lunch och en stunds gemenskap.

Katarina Lennartsson, enhetschef Tidaholms kommun

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy