Annons

Annons

Annons

Ny mätning visar: Väljarnas förtroende för Stefan Löfven rasar

Text

Förtroendet för Stefan Löfven rasar till en historiskt låg nivå, enligt en ny mätning från DN/Ipsos.

28 procent av väljarna säger att de har ett stort förtroende för statsministern – vilket är ett tapp med tolv procentenheter jämfört med den senaste mätningen.

Samtidigt kliver Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt upp på en förstaplats.

Förtroendet för Stefan Löfven rasar till en historiskt låg nivå, enligt en ny mätning från DN/Ipsos.

Väljarnas förtroende för Socialdemokraternas Stefan Löfven rasar i DN/Ipsons nya förtroendemätning.

Statsministerns förtroende hos väljarna har nu minskat med tolv procentenheter sedan augustimätningen och hamnar med sina 28 procent på en fjärdeplats, rapporterar DN.

Annons

Annons

Det är en bottenplacering sedan förtroendemätningarna började för 20 år sedan.

– I den här mätserien är det första gången som en sittande statsminister inte intar en pallplats, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till tidningen och fortsätter:

– Men min bedömning är att det inte är personen Löfven som är ifrågasatt. Det här är ett resultat av den politik han för och hans tillkortakommanden som politisk ledare.

Samtidigt står det klart att Jonas Sjöstedt, som för två veckor sedan berättade att han ska avgå som partiledare, har ökat sitt stöd.

Med sina 35 procent, och med en ökning med fem procentenheter jämfört med motsvarande mätning från augusti i fjol, har Sjöstedt störst förtroende bland väljarna.

– Jonas Sjöstedt är tydlig i sin kommunikation och har trots den läktarplats Januariavtalet var tänkt att ge honom hittat ett sätt att driva igenom delar av sin politik i strid med regeringen och Januaripartierna, säger Nicklas Källebring till DN.

Fotnot: Kolla in faktarutan för övriga resultat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan