Annons

Annons

Annons

Annons

Global Jam tillbaka i Skövde för tredje året

För tredje året i rad är Skövde med som arrangörer av Global Jam. Under 48 timmar samlas mängder av människor med det gemensamma målet att skapa nya dataspel under en begränsad tid.

Annons

Global Game Jam sker världen över 31 januari till 2 februari 2020. Skövde är återigen med som arrangörer av evenemanget.

Evenemanget går, enligt ett pressmeddelande, ut på att deltagarna under 48 timmar ska skapa ett spel utifrån ett tema. Lokala spelutvecklare, studenter och hobbyister samlas under den tiden under samma tak för att se vad de lyckas skapa under det korta tidsspannet. Spelen kommer att kunna spelas av allmänheten under söndagen och även delas med hela världen.

Annons

Skövde har de senaste två åren varit Nordens största sajt med över 100 deltagare. I år är 110 deltagare registrerade inför helgens arrangemang.

Annons

– Vi ser mycket fram emot årets evenemang, det blir ju tredje året i rad vi arrangerar. Blandningen av framgångsrika lokala spelutvecklare och Sveriges bredaste utbildning inom spel ger oss fantastiska förutsättningar för ett riktigt bra och givande evenemang, säger Mattias Lindblad från Flamebait Games som är en av huvudarrangörerna, i ett pressmeddelande.

Evenemanget drivs av eldsjälar från den lokala spelbranschen tillsammans med Sweden Game Arena och Högskolan i Skövde. De lokala bolagen är även med och sponsrar och bidrar med sin erfarenhet till de nyare talangerna på plats.

Om man inte själv har möjlighet att delta och skapa spel så kan man istället komma på öppet hus på Högskolan i Hus D sen söndagseftermiddag. Där kan man enligt pressmeddelandet speltesta och lyssna på presentationer om alla spel som skapats under helgen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan