Annons

Annons

Annons

Handboll

Skövde HF vann tvisten mot Frisk

Text: 

Nu har tvisten mellan Skövde HF och den förre tränaren Magnus Frisk avgjorts.

Klubben gick segrande ur striden och Magnus tvingas betala 115 000 kronor i rättegångskostnader.

Skövde HF vann den segdragna striden mot förre tränaren Magnus Frisk.

Det man har varit oeniga om är att klubbledningen använt ordet ”entlediga” i samband med att man skiljde Frisk från sitt upp drag. Tränaren hävdade att han blivit uppsagd på felaktiga grunder och ville ha ett skadestånd på 40 000 kronor.

Annons

Annons

Klubben menar att man arbetsbefriat Magnus Frisk med lön de sista månaderna på kontraktet. Någon uppsägning ska aldrig ha skett.

Den förre tränarens advokat ansåg att det var Skövde HF:s sak att rätta till det missförståndet. Medan klubbens juridiska ombud menade att de följt gängse regler.

Det är den versionen som tingsrätten nu gått på. Frisks ärende ogillas och han döms att betala rättegångskostnader på 115 265 kronor.

Klubben orolig

I sin dom konstaterar tingsrätten att klubben varit orolig för de dåliga resultaten, men skriver samtidigt att de mycket väl kan bero på orsaker som Magnus Frisk angivet. Exempelvis att det varit svårt att ersätta nyckelspelare.

Men en av nyckelpunkterna är att SHF fortsatt betala lön kontraktstiden ut. Därmed anser tingsrätten inte att de haft för avsikt att sparka tränaren, utan endast arbetsbefria honom med lön.

Tingsrätten har också kommit fram till att den åtgärd som klubben vidtagit inte är att jämställa med ett avskedande. Därför ogillas åtalet.

Domen kan överklagas till Arbetsdomstolen, men då krävs det att rätten ger prövningstillstånd.

LÄS: Långdragen tvist

LÄS: SHF:s advokats kommenterar utslaget

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan