Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

50 körde Drivers Open på Falköpings Motorstadion

Jan-Åke Emilsson, Falköping.

Annons

Förutsättningarna för Falköpings MK att arrangera söndagens Drivers Open var inte de bästa.

Tio millimeter regn natten innan gjorde sträckan på Falköpings Motorstadion blöt och kletig, men tanken på att ställa in fanns aldrig.

– Vi fick ta det som det var och kul att vi kunde köra. Det var lika för alla och ingen klagade. Vi hade lite strul med tidtagningen, men tur ändå att det blev en så fin dag, säger Jan-Åke Emilsson i Falköpings MK.

Jesper Gård, Falköping

Alexander Zell, Tibro

Dampall, fr.v. tvåan Sandra Gustavsson Sandhem, ettan Annica Severinsson Veddige och trean Johanna Cedin Tidaholm.

Jonas Sandgren, Öglunda

Annons

Annons

Mattias Kopp, Sollebrunn

Snabbaste junior och 15:e totalt, Jesper Sandgren från Öglunda.

Joakim Andersson, Skövde

På pallen i framhjulsdrivet. Ettan Mikael Kopp från Sollebrunn omges av tvåan Mikael Fransén från Holsbybrunn t.h. och trean Stefan Danielsson från Veddige.

Sandra Gustavsson, Tidaholm

Mårten Gustavsson, Tidaholm

På pallen i bakhjulsdrivet. Vinnaren Alexander Zell omges av tvåan Mårten Gustavsson t.h. och trean Stig Emilsson

Annons

Stig Emilsson, Falköping

Annons

Tomas Haugen, Veddige

I Drivers Open tävlar man med besiktigade och skattade och otrimmade standardbilar. För att göra det så rättvist som möjligt får tider för motorstarkare bilar multipliceras med ett högre tal. Som jämförelse har VW Polo 0,965 och en 150 hästars Audi A4 1,010

En omväxlande sträcka kördes tre gånger och som vanligt var små framhjulsdrivna bilar snabbast. Mikael Kopp vann i Falköpings för tredje gången, med sin VW Polo och i bakhjulsdrivet vann Tibros Alexander Zell, före Tidaholms Mårten Gustavsson och Falköpings Stig Emilsson.

Falköpings MK:s 16-årige Jesper Sandgren vann juniorklassen och slutade 15:e totalt. Jespers pappa Jonas tävlade i samma Audi A4 och hade bästa tid i alla tre omgångarna, men rasade till sjätte plats på grund av att hans tid gångrades med 1,01.

Jonny Persson

Annons

Annons

Till toppen av sidan