Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Risk för stormbyar på söndag – tågen på Kinnekullebanan ställs in

Söndag kväll och natten mot måndag är det risk för kraftiga vindar i södra Sverige. Bilden är en genrebild.

Annons

Det är risk för stormbyar i södra Sverige från söndag kväll och under natten till måndag, det uppger SMHI som har utfärdat en riskvarning. Delar av Västra Götalands län ingår i området som kan drabbas och tågen på Kinnekullebanan kommer att ställas in.

På fredagens förmiddag gick SMHI ut med att det på söndag är risk för stormbyar i Kronobergs län.

Det är också riskvarningar för stormbyar i södra delarna av Västra Götaland samt i Sjuhäradsbygden, Bohuslän, Hallands län, Skåne, Blekinge, Öland, Gotland och sydvästra delarna av Jönköpings län.

Annons

Annons

Riskvarningen för stormbyar innebär att det finns en risk för vindbyar på minst 25 meter/sekund, enligt SMHI:s hemsida. Ännu är det dock stor osäkerhet i väderutvecklingen, så prognoserna kan komma att ändras.

Trafikverket har redan beslutat om inställd tågtrafik på fyra sträckor i Västsverige från klockan 12.00 på söndag, och de beräknas kunna öppna efter klockan 14.00 på måndag, skriver TT. Det gäller sträckorna Håkantorp–Gårdsjö (Kinnekullebanan), Uddevalla–Strömstad, Herrljunga–Borås, samt Borås–Varberg.

FOTNOT: På lördagen uppgraderade SMHI riskvarningen till en klass 1-varning för mycket hårda vindar i Skaraborg och stora delar av södra Sverige. Varningen gäller söndagen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan