Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Om kompetensnivå på barn och vuxna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Vad gäller Fröjereds skola kan man nu definitivt konstatera att den långsiktiga planen att lägga ner skolan finns och är på väg att gå i lås, i lagom takt har argumenten placerats ut så att man inte behöver ta ansvar fullt ut för det för byns invånare så tråkiga beslutet.

Börja med ett flertal rektorsbyten för att skapa oro bland personalen, diskutera sedan kompetensbrist, ifrågasätt (utan några som helst fakta som stödjer detta) barnens inlärningsnivå, låt lokaltidningen slå upp en täppt brunn i skolköket på förstasidan och följ upp det med en ledarkolumn som hejar på nedläggningen så är målet nära. Nästan i klass med Trump.

Det mesta kan passera som smart lobbyism förutom att insinuera att barnen från Fröjereds skola har en lägre kunskapsnivå än övriga i kommunen, när det dyker upp insändare som hakar på sådant nedvärderande skitsnack så är det inte smart längre. Sanningen är att den lilla skolan är för dyr, målet är att ha så få lärare per barn som möjligt och där står sig landsbygdsskolorna dåligt jämfört med de större skolornas ”förhoppningsvis” välfyllda klassrum.

Annons

Smart vore att vara ärliga och öppna med att nedläggningen i Fröjered bara är början på en större nedläggningskarusell i kommunen. Valstad och Ekedalen står på tur, om det finns knappast några tvivel. Givetvis ska Madängsholmsbarnen inte behöva åka längre ut på vischan och där gå miste om gemenskapen i stan, barnen i Ekedalen kan även dom börja se fram emot att slippa den lilla bristfälliga skolan i byn.

Annons

Smart vore att säga som det är till oss väljare: Vi har byggt en ny fin jättedyr skola på Rosenberg som vi måste fylla med elever, efter att Nobia gett Tidaholm det långa fingret så kommer det inte byggas många hus i det området så behovet är nu ännu större att fylla på från landsbygden.

Smart vore att våga börja skära ned på administrationen i kommunhuset, precis som i privat sektor så bygger kommunen över tid på sig en ökad administration där alla anser sig vara oumbärliga. En sämre ekonomisk situation innebär att nedskärning skall ske där även om det innebär ett ramaskri på tjänstemannasidan. Vi får helt enkelt acceptera lite sämre service och längre väntetid så här i dåliga tider.

Jag har svårt att se att S och V kommer gå framåt på landsbygden i nästa val, det spelar ingen roll hur många argument ni presenterar för att detta är nödvändigt och försöker att luta er mot lagkrav. Vi vet att ni kan sköta en skola i Fröjered, det har ni gjort i många år tidigare och världen är inte helt plötsligt upp och ned. Det vi kan slå tillbaka med är att inte rösta på er, valet är faktiskt fortfarande ert. Ska vi säga att alla skolor på landsbygden blir F-3 i byte mot vapenvila? Deal?

Annons

Spara och Slösa

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy