Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Mohombi och Mariette till final – G:son får ännu en chans till seger

Mariette sjöng ”Shout it Out” i Luleå.

Annons

Tre debutanter slogs med fyra mer rutinerade Melodifestivaldeltagare om finalplatserna när det på lördagen var dags för Luleå att stå värd för deltävling.

Direkt till final gick Mohombi och Mariette. Thomas G:son från Skövde har skrivit Mariettes låt, och han har nu två bidrag klara för final.

Till andra chansen tog sig Drängarna och Anis Dom Demina.

Mohombi sjöng låten ”Winners”.

Anis Don Demina tävlade med låten ”Vem e som oss”.

Faith Kakembo framförde låten Crying rivers.

Albin Johnsén framträdde med låten ”Livet börjar nu”.

Annons

Annons

Drängarna deltog med låten ”Piga och dräng”.

Amanda Aasa och dansare under framförandet av låten ”Late”.

Mohombi tog sig direkt till final med sitt bidrag ”Winners”. Också 2019 tog han sig till final, där slutade han femma med låten ”Hello”. Winners har skrivits av Mohombi tillsammans med Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Utanför Melodifestivalen har Mohombi jobbat som låtskrivare åt bland andra världsstjärnor som Jennifer Lopez, Pitbull och Shaggy.

Det andra bidraget som gick direkt till final blev Mariette med ”Shout it out”, skriven av Thomas G:son, Cassandra Ströberg, Alex Shield och Mariette själv. Mariette har tidigare kommit trea, fyra och femma i finalen.

– Det är lika mycket glädje varje gång. Jag gjorde mitt nummer med så mycket hjärta. Det är fruktansvärt roligt, det är det här jag älskar. Jag älskar ju Melodifestivalen, sa Mariette i SVT:s direktsändning efter tävlingen.

I och med att Anna Bergendahl gick till final förra veckan har nu Thomas G:son två bidrag klara för final. Dessutom har G:son varit med och skrivit Malou Prytz låt ”Ballerina” som är klar för andra chansen.

Annons

Annons

År 1995 slog Drängarna igenom med ”Om du vill bli min fru”, som än i dag lockar till allsång på logar runt om i landet. Nu, 25 år senare, var det dags för gänget att göra debut i Melodifestivalen med låten ”Piga och dräng” – bidraget röstades till andra chansen.

Till andra chansen gick också Anis Don Demina med ”Vem e som oss”. Första gången som Anis Don Demina deltog i Melodifestivalen spelade han saxofon till Samir och Viktors ”Shuffla”, skriver Melodifestivalen: Expertbloggen på SVT.se. Förra året backade han upp Zeana på låten ”Mina bränder”, den låten tog sig inte till final.

Två P4 Nästa-finalister från fjolåret fanns i startfältet i Luleå – Faith Kakembo från Jönköping och Amanda Aasa.

Faith Kakembo vann länsfinalen av P4 Nästa, och kom trea i riksfinalen. Senare erbjöds hon en plats i Melodifestivalen av SVT, där hon framförde ”Crying rivers” som har skrivits av Jörgen Elofsson och Liz Rodrigues, som båda två har jobbat med stora världsstjärnor. Faith Kakembo kom femma i Luleå och är därmed utslagen ur tävlingen.

Amanda Aasa kom tvåa i riksfinalen i P4 Nästa, men hon tilldelades platsen i Mello som brukar delas ut till en av tävlingens finalister. Amanda har tidigare tävlat i Idol 2014. Amanda Aasa gick inte vidare till andra röstningsomgången i Luleå, och det gjorde inte heller Albin Johnsén.

Albin Johnsén fick en stor hit 2014 med ”Din soldat”, som han släppte under artistnamnet Albin, ihop med Kristin Amparo. Han har varit låtskrivare till Behrang Miri featuring Victor Crone 2015 och året därpå 2016 stod han på scen ihop med Mattias Andréasson och tävlade med låten ”Rik”. Årets bidrag ”Livet börjar nu” hade bland annat skrivits av tidigare Melodifestivalvinnaren Robin Stjernberg.

Annons

Annons

Till toppen av sidan