Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Fröjereds bästa är Tidaholms bästa

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Fröjereds skola har inget att skämmas för, menar insändarskribenten. många av de som börjat sin skolgång där är idag framgångsrika yrkesarbetande.

Annons

Läste en insändare som var så fördomsfull och osaklig att jag av hänsyn till insändaren inte ska nämna hans namn. Att den dessutom är förolämpande mot alla som bor utanför tätorten gör inte saken bättre.

Men det intressanta med denna insändare var att den ger uttryck för det landsbygdsförakt som man kan ana hos vissa politiker och tjänstemän. Fast det där ligger lite mer dolt under ytan. Man hävdar att ”utbildningen håller en rent naturligt lägre klass” och att ” barn från landsbygden är betydande efter i kompetens och kunskap”

Hela det här resonemanget är en förolämpning mot de lärare som jobbar och jobbat på landsbygdsskolorna, föräldrarna till barnen och inte minst eleverna som går och gått där. Och är en lögn tagen helt ur luften

Att en lögn repeteras och återges gång på gång gör den inte mer sann. Istället för att återge den så titta på de fakta som finns! Det finns inga bevis att elever från Fröjered skulle misslyckas mer än andra elever för att de gått i en landsbygdsskola

Personer som fått sina första år i Fröjereds har under de senaste åren utbildats till lärare/pedagoger, ingenjörer, bilskollärare, socionomer, arbetsterapeuter, personalchef, sjuksköterskor, rörmokare, läkare, snickare, lantarbetare och mycket annat och inte minst alla de som nu är kompetenta medarbetare på industrierna i Tidaholm och på andra orter.

Annons

Annons

För ungdomarnas och för Tidaholms framtids skull bör vi satsa på landsbygdens utveckling. Det är en viktig del av kommunens attraktionskraft. En utveckling som nu går i positiv riktning här i Fröjered. Om skolan får vara kvar har elevantalet mer än fördubblats om några år när förskolebarnen kommer in i skolåldern. Det är skolledningens skyldighet att se till att skolan hållet tillräcklig kvalité.

Urban Lennartsson

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy