Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Nya namn på tunga poster i SPF

Avtackning av SPF-are som avslutat olika uppdrag i föreningen som till exempel Lars Hjertèn som varit ordförande.

Annons

Det blev byte på posterna som ordförande och kassör när SPF seniorerna hade sitt årsmöte i Disponentvillan. Agneta Hendriksson tar över klubban efter Lars Hjertén och Birgitta Karlsson kassörskapet efter Kerstin Thuvesson.

Herr o fru Hackspett från Fridene stod för underhållningen.

Lars Hjertén avtackades med varma ord och en vacker bukett blommor av vice ordförande Ulf Persson. Kerstin kunde tyvärr inte närvara på årsmötet men får tack och blommor i efterhand.

Annons

Rune Colltén valdes till ordförande för årsmötet och klubbade snabbt och vant igenom alla val som behövs för att föreningen skall kunna drivas på ett tillfredsställande sätt. Vid sin sida hade han Harry Brandqvist, driven som sekreterare. Stort tack till valberedningen som lagt ner stort arbete för att komma med väl genomtänkta förslag.

Annons

Själva årsmötet inleddes med parentation. Medlemmar som avlidit under det gångna året hedrades med ljuständning, tyst minut och diktläsning.

Innan årsmötet tog sin början underhöll Marita och Beppe Viström, kända som Herr och fru Hackspett, med sång och musik. Sedan 1989 är de Fridenebor, men Marita kommer ursprungligen från Ångermanland och Beppe är göteborgare från grunden.

I Fridene har de sitt företag, Hackspetten, som fått namn efter hur det låter när en träbildhuggare hanterar sitt stämjärn. Namnet tar de med sig även när de underhåller.

Det blev en härlig kavalkad av låtar av Ted Gärdestad, Stefan Demert, Harry Belafonte, Sven-Ingvars, Johnny Cash och Evert Taube. Marita spelar både munspel och fiol, Beppe gitarr, och båda sjunger. Ett program som uppskattades av publiken.

Dagen till ära serverades härlig smörgåstårta till kaffet. Lars Hjertén tackade med ord och blommor medlemmar som i och med årsmötet lämnar uppdrag i föreningen och inbjöd till nästa månadsmöte då Magnus Hedström visar sin film ”Utriddarvägen”.

Efter årsmötet hölls ett konstituerande möte.

Annons

Annons

Till toppen av sidan