Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

MP-profilen: "Uteslöt oss utan att ha fört någon dialog"

Annons

Miljöpartiets företrädare i Tidaholm är inte överraskade över att deras tidigare samarbetspartners Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har sett till att MP förlorade sin plats i budgetberedningen.

– Det vi förvånas över att de utesluter oss utan att föra någon dialog, säger Karin Olofsson.

Vid kommunstyrelsens sammanträde tidigare i februari genomfördes en förändring på Socialdemokraternas och Vänsterpartiets initiativ, vilket utmynnade i att Miljöpartiet fick lämna budgetberedningen. Man kan säga att extraplatsen som majoriteten skapade efter valet 2018 drogs in igen.

Annons

Annons

– Eftersom vi inte har det samarbete längre som vi bestämde oss för efter valet ser vi ingen anledning att ha med Miljöpartiet. Vi har tillräcklig bredd på representationen ändå, budgetberedningen har samma utformning som KSAU, sade kommunalrådet Anna-Karin Skatt (S) efter beslutet.

Oppositionen hade inget att invända mot S+V-förslaget.

"Inte fört någon dialog"

För Miljöpartiets del ger det förstås negativa konsekvenser. Karin Olofsson, Tobias Henning, Chris Vipond i lokala partiföreningen har diskuterat situationen.

– Det är på sätt och vis inte förvånade att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte vill ha med oss i budgetberedningen, vi har ju enats om att bryta vårt samarbete. Vi är dock förvånade över att de utesluter oss helt utan att föra någon dialog med oss, förklarar Karin Olofsson.

Hon fortsätter:

– S och V befinner sig nu i ett minoritetsstyre så vilken budget som i slutändan kommer gå igenom är oklart. S och V måste ju vinna över någon på sin sida om deras budgetförslag ska gå igenom. Då tycker vi att en dialog vore på sin plats, säger Karin Olofsson, som var partiets representant i budgetberedningen.

Miljöpartiet går nu vidare med hur de ska jobba strategiskt framöver.

– Vi är nu i ett läge där vi är fria att planera och lägga fram vår egen budget. Det kommer att kräva ett omfattande arbete av oss, men vi förutsätter att vi kommer ha samma möjligheter till insyn och information som budgetberedningen har. Detta kommer ställa krav på tjänstepersonerna. En skillnad blir ju naturligtvis att Miljöpartiets möjligheter arbeta med budgeten begränsas till kvällstid, då möjligheten till tjänstledighet, barnledighet med mera försvinner, konstaterar Karin Olofsson avslutningsvis.

Annons

Annons

Till toppen av sidan