Annons

Annons

Annons

Annons

Futsal

Cupsilver för ESK:s P14-lag: "Killarna ska vara riktigt stolta"

ESK:s Silvergrabbar: Baraa, Lukas, Erik, Oscar, Simon, Mohammed, Ibrahim, Rasmus.

Annons

I söndags var Ekedalen SK:s P14-lag med i IFK Ulricehamns ungdomscup i futsal som anordnades för 39:e året.

ESK, som bara hade några få träningar inomhus i benen, var med i P14-klassen där lagen kom från Skaraborg, Jönköping, Ulricehamn, Borås och Göteborgstrakten. Därmed fick man möta lag som man inte spelat mot tidigare vilket både spelare och ledare tyckte var kul.

I gruppen var det fyra lag, där ESK mötte Fristad, Säven och Assyriska. En väldigt jämn grupp där ESK lyckades komma tvåa och således var vidare till A-slutspel, vilket var över förväntan.

Annons

Annons

Mötte hemmalaget

I kvartsfinal fick de möta hemmalaget IFK Ulricehamn. En tuff uppgift då Ulricehamn gått som tåget med tre klara segrar i gruppspelet. Nervösa och laddade ESK-grabbar ställde upp på planen inför Ulricehamnspubliken på den stora läktaren i Sim och Sporthallen. När domaren väl blåste i pipan var nervositeten som bortblåst. Från målvakt upp till forward gjorde ESK-killarna en kanoninsats. Kämpade, slet och hittade fina kombinationer. När slutsignalen ljöd jublades det i en liten del av hallen samtidigt som det var väldigt tyst i övrigt. ESK hade vunnit med 1–0 och var klart för semi.

Där väntade Assyriska som slog ut IFK Falköping med 5–0 i kvartsfinalen. Assyriska spelade ESK lika mot i gruppspelet så de kände till varandra väl.

Straffavgörande

Semin blev en tät och tuff historia där ESK återigen gjorde en riktigt bra insats. Efter ordinarie tid var det alltjämt mållöst och straffar fick avgöra. Bäst av tre straffar gällde. ESK hade fått lägga några långstraffar tidigare i turneringen, nu skulle tre som inte hade lagt straffar tidigare utses. Tre nervösa men bestämda killar ville slå – och alla tre gjorde mål medan motståndarna sköt sin andra stenhårt i ribban.

I finalen ställdes man mot IFK Skövde, som imponerat i turneringen. ESK har mött dem några gånger utomhus och visste att det är ett duktigt och välspelande lag. ESK fick inte riktigt igång sitt spel, men gav ändå IFK Skövde en match men fick se sig besegrat med 1–3.

Annons

– Sammanfattningsvis ska grabbarna ha en stor eloge för fint uppträdande på och utanför planen. Mycket fint och häftigt målvakts-, försvars- och anfallsspel fick vi se och killarna ska vara riktigt stolta över sina silvermedaljer, kommenterar Staffan Öhgren, ledare i Ekedalens SK:s P14-lag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan