Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

För 50 år sen: Många sexåringar fick biblar

Det stod att läsa i Västgöta-Bladet den 24 februari 1970.

Trängseln var stor i församlingshemmet när årets 6-åringar skulle få sina biblar. Här överlämnar prosten Sture Hall ett exemplar.

Bibelutdelning åt barn för tredje året i följd

På söndagen var det åter dags - för tredje året i följd - att dela ut biblar till alla sexåringar i staden. Ett stort antal barn hade infunnit sig tillsammans med föräldrar för att själva ta emot gåvan i församlingshemmet; övriga kommer under den närmaste tiden att få den tillhanda av söndagsskollärare direkt i hemmen.

Annons

Annons

För litet underlag för gymnasium

Skolöverstyrelsen har avstyrkt Tidaholms begäran om att få inrätta gymnasium i staden. Detta besked, som nu lämnats av SÖ efter dess senaste sammanträde, innebär att alla ambitioner och ansträngningar från många olika håll att här få till stånd en högre utbildningsmöjlighet varit förgäves, då regeringen hittills aldrig gått emot skolöverstyrelsens rekommendationer.

Som skäl till beslutet anför man att elevunderlaget i staden är för dåligt, och den väntade expansionen och ökade inflyttningen knappast kan medföra sådana förändringar att det önskade antalet - minst 400 16-åringar - uppnås. Det är dock ostridigt att Hjo-Falköpings agerande i ärendet bidragit till resultatet, menar SÖ, då de genom sin gemensamt negativa ståndpunkt hindrat en elevutjämning mellan städerna.

Sotutsläpp från industri till förfång för grannar

Nu ska det bli ordning på sotutsläppet från Madängsholms snickerifabrik i Baltak, vilken under nära ett och ett halvt år förpestat tillvaron för två familjer i grannskapet. Detta lovar åtminstone ägaren, fabrikör Stig Alloh, vilken har tid på sig till den 1 maj med detta arrangemang. Annars kostar det honom 1.000 kronor i vite, vilket hälsovårdsnämnden i Hökensås beslutade om vid ett sammanträde i december.

Annons

Hökensås motsatte sig flygfält vid Piggsliden

Hökensås kommunalfullmäktige tog i går definitivt avstånd från ett flygstråk vid Piggsliden. Fullmäktige följde inte nämndens rekommendationer att trots vissa anmärkningar inte motsätta sig en lokalisering av stråket till Bämmelshed utan ansåg att det ej bör tillstyrkas.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan