Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Unga Klara i nytt samarbete med Skara skolscen

Nina Rashid och Rita Lemivaara, skådespelare från Unga Klara, har i veckan varit i Skara. Då hölls bland annat en workshop med elever på Skara skolscen.

Annons

Unga Klara blir artist in residens på Skara skolscen. Därmed skapas ett nytt samarbete där de kommer att bidra till teaterskolans utveckling. Dessutom spiller det över på Skaras unga, som i veckan fått se Unga Klaras föreställning Ögonblicket.

Unga Klaras besök i Skara i höstas gav mersmak. Då samarbetade de för barn och unga med Skara skolscen och det har nu lett fram till att Unga Klara blir artist in residence på den anrika teaterutbildningen. Det är början på ett långsiktigt samarbete.

– I planen ligger att Unga Klara kommer till Skara med viss regelbundenhet de närmaste åren och vill det sig väl kanske Skara skolscen kan åka upp till Stockholm och spela på någon av Klaras scener, säger Robert Pukitis, verksamhetsutvecklare på Skara skolscen.

Annons

Annons

Samarbetet har redan rivstartat. Skådespelarna Nina Rashid, Rita Lemivaara och Lisette T Pagler har i veckan varit på plats i Skara. Eleverna på Skara skolscen har bland annat fått inblick i Unga Klaras metodik. Skådespelartrion har också åkt runt i Skara till klasser i grundskolan och spelat föreställningen Ögonblicket. Då har även elever från Skara skolscen medverkat i samtal med skådespelarensemblen.

Bakom satsningen på artist in residence ligger en önskan från Sparbanksstiftelsen Skaraborg, som samarbetar med Skara skolscen sedan ett och ett halvt år tillbaka. På agendan stod då att knyta en samarbetspartner till verksamheten.

– Det känns jättebra att detta är på plats nu, säger Eva Eriksson från Sparbanksstiftelsen i Västra Skaraborg. Nu kan det bli ett bra ömsesidigt utbyte mellan Unga Klara och Skolscenen.

Hos Unga Klara är man också glada över det nya samarbetet.

– Tack för förtroendet, kommenterar Unga Klaras vd Stefan Hansen.

LÄS MER: Nationalscenen återvänder till Skara

Skara skolscen åker till England

Annons

Unga Klara på sällsynt besök i Skara

Teater av hög klass väntar

Annons

Annons

Till toppen av sidan