Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Hoppas ping pong-matchen är över

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Äntligen kan vi glädja oss åt att BUN-ordförande Lena Andersson (s) har avslutat sin ping-pong match.

Nu hoppas vi att hon låter bollen ligga stilla och istället arbetar efter det demokratiska beslut som fattades redan 17 december men som åter har fått fattas för att övertyga henne att hon och hennes trogna följeslagare(v) inte har majoritet.

Vad som är beslutat är att Fröjereds skola ska fortsätta som F-3 skola under hösten 2020 . Det framtida elevunderlaget är stort. Om de som går i 3:an i höst skulle få vara kvar till 6:e klass skulle skolan sannolikt ha 60–70 elever.

Men i ett sista försök att smutskasta alla som kämpat för en levande landsbygd och Fröjereds och därmed Tidaholms bästa så påstås att detta ska drabba kulturskolan med fantasibelopp.

Varför spela ut två viktiga verksamheter mot varandra. Kostnaden för Fröjereds skola försvinner ju inte bara för att den töms. Och eleverna behöver ju pedagoger även om de flyttas till Tidaholm. Verkligheten är att skolförvaltningen totalt har misslyckats hålla budgeten i övriga skolor. 14 miljoner verkar vara borta. En skandal som jag hoppas kommunrevisorerna reder ut. Det är den största orsaken till att kulturskolan och andra verksamheter drabbas.

Annons

Annons

Urban Lennartsson

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy