Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Nya sparkravet på kulturskolan är helt oacceptabelt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det nya sparkravet på kulturskolan är oacceptabelt, skriver Kulturskolans Intresseförening i en insändare.

Annons

Kulturskolans intresseförening (KIF) reagerar starkt på budskapet från kommunen att Kulturskolan Smedjan behöver anpassa sin budget under innevarande år med ytterligare 750 000 kronor. Detta betyder att hela verksamheten får ett sparbeting på 25 procent. Detta är helt oacceptabelt!

Kultur är skaparkraft och kreativitet. Kultur är upplevelser. Kultur är också jobb. I Tidaholm är Kulturskolan Smedjan den som ger unga möjlighet till träning i allt från drama och dans till sång och de flesta musikinstrument. Något som tidaholmarna varje år upplever i stadens många evenemang och konserter.

Tack vare kulturskolan Smedjan har Tidaholm profilerat sig som musikstad! Att nu mitt i terminen tvinga en väl fungerade verksamhet med ytterligare besparingar på 750 000 kronor kommer att få stora konsekvenser för alla barn och unga som engagerar sig på sin fritid med drama, dans, sång och musikinstrument. Dessutom kommer besparingarna att skada Tidaholms ansikte som musikstad. Det är oacceptabelt att skära ner på en verksamhet med barn och unga i fokus på grund av att BUNs politiska ledning brister i att samarbeta, följa upp och styra sina ansvarsområden utifrån sina reglementen.

Annons

Annons

Vi kräver att kommunstyrelsen, som är kommunens ledande politiska förvaltningsorgan, tar sitt uppsiktsansvar enligt lagstiftningen på allvar och ser över hur BUN arbetar med sina verksamheter! Att lägga extra tuffa besparingar på en viktig barn- och ungdomsverksamhet som Tidaholms kulturskola kan inte vara rätt väg att gå för Tidaholm. Gör om och gör rätt!

Kulturskolans intresseförening (KIF)

Till toppen av sidan