Annons

Annons

Annons

Bilsport

Tjejerna tar plats bakom ratten – Power Big Meet får en Lady Cruising

I ett typiskt cruisingfordon kanske många förväntar sig att det sitter en man bakom ratten. Men det finns en hel del kvinnor inom hobbyn också, vilket kommer att synas när det är dags för Lady Cruising i samband med sommarens Power Big Meet.

Annons

Stina Wernestrand har varit motorintresserad sedan länge, men som kvinna är hon en minoritet inom sin hobby. Nu passar hon på att dra ihop likasinnade till en Lady Cruising; ett cruising-event där endast kvinnor får delta.

Annons

– Vi tjejer är inte så jättemånga jämfört med killarna, så då är det väldigt roligt att kunna göra något ihop och att få visa upp en annan del av hobbyn, säger hon.

Dags för Power Big Meet

Lady Cruising finns på flera andra håll i Sverige, men det har inte varit en programpunkt på Power Big Meet tidigare. Därför tyckte Stina och hennes väninna Anette Andersson att det var dags att även ta fenomenet till Lidköping. Förslaget togs glatt emot.

– Kjell "Power" tyckte att det lät jättekul, och kommunen och länsstyrelsen har varit positiva de också, berättar Stina.

Själva cruisingen kommer att börja på Hovby flygfält för att sedan åka en slinga med olika stationer och tävlingar längs med vägen. Det ska vara uppklätt, snyggt och skoj, och när cruisingen avslutas på Lindärva pub blir det prisutdelning för bland annat den bäst klädda bilen.

Anmälningen öppnar den 1 april, och totalt kommer det att finnas möjlighet för tio bilar att anmäla sig. Det är ett antal som Stina känner sig ganska säker på att de kommer att nå.

– Vi väljer att starta i liten skala för att inte ta på oss för mycket i början. Blir det tio bilar hoppas jag också att vi kan trycka ihop oss så att vi åker fullsatt i varje bil. På det sättet blir vi ändå blir ett bra gäng som åker.

Annons

Torsdagen kan bli tjejdagen

Lady Cruisingen äger rum under torsdagen, alltså den första dagen av Power Big Meet.

Annons

– Då händer det inte så mycket annat, så då kändes det bra att passa på. Vi tyckte att det vore roligt om torsdagen kunde bli tjejdagen, säger Stina.

Ännu är det inte bestämt, men Stina Wernestrand hoppas på att cruising-slingan också ska kunna åka via torget, så att även de Lidköpingsbor som inte tar sig ut till flygfältet kan få en chans att se bilarna.

– Det brukar vara uppskattat även av de som tittar på, och det är kul att visa upp sig.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan