Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Dubbeln viktig i Sveriges DC-kval mot Chile

Mikael Ymer vann Sveriges första match i DC-mötet med Chile i Kungliga tennishallen.

Annons

TENNIS

Sveriges och Chiles kamp om en plats i Davis Cup-slutspelet lever i högsta grad.

Ställningen efter första dagens två singelmatcher: 1–1.

Tolv nationer säkrar sina platser i höstens Davis Cup-slutspel i Madrid genom kvalmatcher.

För Sveriges del handlar det om att ta sig förbi Chile i Kungliga tennishallen.

Och det är en duell som lever efter mötets två första singelmatcher; Mikael Ymers seger, 6–2, 6–3, mot Marcelo Tomas Barrios Vera och Elias Ymers förlust, 4–6, 3–6, mot Alejandro Tabilo.

Annons

Lördagens dubbel mellan Markus Eriksson/Robert Lindstedt och Barrios Vera/Tabilo bestämmer därmed om det är Sverige eller Chile som har övertaget när det är dags för de avgörande singelmatcherna.

Annons

Drömstart av Ymer

Sverige fick en drömstart på kvalmatchen i Stockholm.

Mikael Ymer bröt till 3–1 och lade sedan beslag på första set i mötet med Barrios Vera, rankad 282:a i singel. Andra set blev en blågul uppvisning av kontrollerat spel fram till 6–3 – och som avslutades med en fin och rak backhand.

Den 67-rankade 21-åringen räddade åtta chilenska breakbollar och ordnade en svensk 1–0-ledning i kampen om en plats i slutspelet i Madrid i höst.

– Jag hade lite tur. Vissa dagar har man det, sade han i segerintervjun på banan.

Chile kvitterade

Sveriges ledning varade dock inte länge.

I matchen som följde lyckades Chile kvittera till 1–1.

Elias Ymer, 202:a i singel och i sin första tävlingsmatch för i år, tappade sin serve och första set, 4–6, i matchen mot Tabilo. I andra var det 23-åringens dubbelfel som gav Tabilo en 5–3-ledning och sedan servade chilenaren hem matchen – trots en del bekymmer i sista gamet – och kvitterade till 1–1 efter den första speldagen.

– Det var något game här och där som han (Elias) gjorde några enkla misstag i, och som kanske inte hade kommit om han hade varit mer matchvan. Det är svårt. Man kan träna men det är något annat att spela match, sade Sveriges DC-kapten Robin Söderling i intervjun på banan.

Davis Cup-slutspelet avgörs den 23–29 november. Kanada, Storbritannien, Ryssland, Spanien, Frankrike och Serbien är redan klara för avslutningen i Spanien.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy